Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite joi că în urma unui control efectuat la Arena Naţională, directoarea adjunctă a Direcţiei Investiţii a demisionat.
„În urma controlului Corpului de Control la Arena Naționala, directoarea adjunctă a Direcției Investiții (care are în subordine Arena Națională) a demisionat. Va urma.”, a scris edilul general pe Facebook.
În acest context, menționăm că, edilul general declara la finalul anului trecut că în 2022, Arena Naţională va găzdui multe evenimente interesante.
„Şi pe iluminat, şi pe evenimente, vreau să mergem către piaţa privată. Există mulţi organizatori de evenimente şi am fost foarte aproape să organizăm un târg de Crăciun privat, în Piaţa Constituţiei – oameni care cu asta se ocupă şi pe care Primăria, prin toate evenimentele gratuite pe care le făcea, pur şi simplu i-a scos din piaţă. Şi există cereri, inclusiv pentru Arena Naţională, o să vedeţi multe evenimente foarte interesante care o să fie în 2022. Pur şi simplu noi trebuie să refacem cadrul, astfel încât toţi operatorii aceştia privaţi să vrea să vină în Bucureşti, să facă propriile evenimente. Chiar şi în anul aceasta am avut în puţine locuri nişte privaţi care au montat nişte luminiţe. Asta e direcţia în care vreau să mergem”, a spus el.
Lucrările la stadionul Giulești au fost finalizate
În altă ordine de idei, amintim că, lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti au fost încheiate săptămâna trecută şi că arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid. Aceasta este a treia arenă finalizată dintre cele patru pe care statul român şi-a asumat să le modernizeze cu ocazia EURO 2020, după Arcul de Triumf şi Steaua. Lucrările la cel de-al patrulea stadion, Dinamo, nu au început încă din cauza unor probleme juridice.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a menţionat că toate deciziile privind noua arenă aparţin acum Clubului Sportiv Rapid.
„Acesta este protocolul de predare-primire din partea de dezvoltatorului, mai exact Ministerul Dezvoltării, către Ministerul Transportului şi Clubul Sportiv Rapid. Suntem într-un moment important pentru suporterii rapidişti şi pentru toţi cei care iubesc fotbalul, dar şi celelalte sporturi, pentru că aici se vor pregăti şi sportivi de la alte discipline sportive. După doi ani şi două luni de lucrări suntem astăzi în măsură să predăm această investiţie importantă. Este o investiţie a statului român în valoare de 185 de milioane de lei într-un stadion care avea 14.050 de locuri disponibile. Sunt sigur că acest stadion va aduce multe bucurii tuturor celor care vor păşi aici, fie pe iarba stadionului, fie în tribune. Începând de astăzi investiţia este a Clubului Sportiv Rapid. Iar beneficiarul din acest moment decide dacă doreşte să facă un meci de inaugurare al acestui stadion şi când poate să îl deschidă oficial pentru activităţi pentru că sigur vor fi nişte proceduri de avizare. Investiţia este finalizată din toată punctele de vedere, din acest moment toate deciziile aparţin Clubul Sportiv Rapid”, a afirmat Attila.