Este demisia momentului! Un administrator al unei instituții din România, a demisionat după ce a avut o discuție cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Administratorul se declară "vinovat" pentru scandalul cu minerii.
Demisia momentului! Un administrator al unei instituții din România, a demisionat după ce a avut o discuție cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Administratorul se declară „vinovat” pentru scandalul cu minerii. Este vorba despre administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, care a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei.
Demisia momentului!
Conform presei locale din judeţul Hunedoara, în cadrul discuţiilor purtate vineri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie lăsând astfel un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie, deoarece în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii.
Peste 100 de mineri au refuzat să iasă din mină
Peste 100 de mineri din schimburile 1 şi 2 de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, au refuzat să iasă din subteran, miercuri după-amiază, la finalul programului de lucru, ei fiind nemulţumiţi de faptul că salariile vor fi plătite cu întârziere. Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, minerii nu vor să accepte ca salariile să fie achitate până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan.
Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora. De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea.
„Am pierdut serviciile de sistem de la data de 31 decembrie. Ele asigurau o bună parte din fondurile pe care le primeam, circa 5 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care fondul de salarii este de 12 milioane de lei. Ajutorul pentru închiderea Minei Lonea era 2 milioane lei. Am pierdut, dintr-odată, 7 milioane de lei, din 12 milioane de lei”, a declarat Roşu, transmite Agerpres.