Este vorba despre senatorul Șerban Nicolae. Potrivit Antena 3, aceasta a anunțat că renunță la funcția de președinte al Comisiei Juridice din Senat, la scurt timp dup ce moțiunea de cenzură a fost un adevărat dezastru.

Se pare că senatorul PSD le-ar fi scris colegilor că nu mai vede o justificare faptul că este amânată alegerea unui președinte la Senat, având în vedere că astăzi a început o nouă sesiune ordinară, iar Robert Cazanciuc este președinte interimar.

De asemenea, un lucru important de menționat e faptul că în luna februarie a acestui an, Șerban Nicolae a fost propus de grupul PSD pentru a prelua funcția de președinte Senatului, al doilea om în stat, rămasă vacantă după demisia lui Teodor Meleșcanu, în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Ulterior, însă, lucrurile s-au schimbat complet. Robert Cazanciuc a preluat în aprilie atribuțiile de președinte al Senatului de la colegul său Titus Corlățean, asigurând interimatul până în prezent.

O mare rușine

Ieri, Șerban Nicolae a considerat „o mare rușine” faptul că partidul din care face parte nu a reuşit să întrunească cvorumul pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„O mare şi nescuzabilă ruşine…”, a scris, luni, pe Facebook, senatorul PSD Şerban Nicolae, comentând faptul că şedinţa de luni a Parlamentului în care trebuia să se dezbată moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvorum.

Și fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a reacționat acid după eșecul social democraților.

„Deci a fost un mare fâsss, Marcele! Şi nu mai da vina pe cei câtiva colegi aflaţi în spitale sau carantinaţi ca suspecţi de Covid! Când pregăteşti o moţiune, şi chiar vrei sā treacā, negociezi! Aveai cel puţin 9-10 voturi de la minorităţi, cel puţin 8 voturi de la neafiliaţi plus PSD-iştii goniţi de ţine în ultimele luni.

Să nu mai zic de UDMR-iştii care nu iubesc în ruptul capului acest Guvern, dar nici de la «negociatorii» tăi nu au înţeles exact ce vrei”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.

Şedinţa în care ar fi trebuit să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost închisă din lipsă de cvorum. În sală au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care trebuiau 233.