Un membru important a decis să își dea demisia din PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș. Anunțul plecării din partid a fost făcut marți dimineața, pe pagina de Facebook a celui care pleacă.
Mai precis, este vorba despre fostul europarlamentar Cristian Preda. Acesta a notat pe pagina personală de Facebook că își dă demisia din PLUS, partidul condus de către Dacian Cioloș din cauză constrângerilor de natură profesională care îl împiedică să mai fie membru al unui partid.
„Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid.
Am fost ales decan al Facultatea de Științe Politice a Universității București și mi s-a reproșat că sunt afiliat la Plus.”, își începe acesta mesajul.
Retorica de partid nu a fost niciodată folosită
Cristian Preda își continuă mesajul prin a clarifica faptul că nu a folosit niciodată retorica de partid la vreun curs sau seminar. Mai mult decât atât, acesta subliniază că nu a impus nicio logică partizană administrării facultății.
”Reproșul e îndreptățit.
Deși nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar și nici nu am impus o logică partizană administrării facultății, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituții de educație și – simultan – să fiu parte a unei organizații care-și propune să ia puterea.
Cu atât mai puțin atunci când instituția respectivă e o facultate de științe politice.
Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloș”, anunță Cristian Preda pe facebook.
Ce spune Cristian Preda despre alegerile locale din acest an
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti, Cristian Preda, explică de ce oamenii sunt încurcaţi atunci când sunt întrebaţi dacă merg la vot:
„Votanţii nu ştiu dacă e mai bine să spună că merg la vot pentru a-şi face datoria de cetăţeni, sau ar fi mai corect să declare că nu merg, pentru a nu spori riscul de contagiune”.
Cristian Preda, care dedică un întreg capitol absenteismului în ultimul său volum, recent lansat, De ce aţipesc parlamentarii, ajunge la concluzia că „dezamăgirea politică este sursa principală a absenteismului. Ca, de altfel, şi a lipsei de fidelitate faţă de un candidat.”