Ioan Bendei, vicepreședinte și administrator executiv în cadrul consiliului de administrație, a decis, „din motive personale”, să renunțe la poziția deținută în cadrul Consiliului de administrație al RCS&RDS.
Ioan Bendei (61 de ani) a fost vicepreședinte și administrator executiv în cadrul RCS&RDS, parcursul său profesional fiind legat de înființarea și evoluția RCS&RDS pe piața românească.
„Societatea dorește să își informeze acționarii și investitorii că, pe data de 5 februarie 2019, Consiliul de administrație al filialei Societății din România, RCS & RDS a fost informat cu privire la demisia lui Ioan Bendei (vicepreședinte și administrator executiv în cadrul consiliului de administrație), care a decis, din motive personale, să renunțe la poziția deținută în cadrul Consiliului de administrație al RCS&RDS”, arată un document transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Demisia a fost înregistrată marți, dată începând cu care Ioan Bendei nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS.
„Consiliul de administrație al RCS&RDS va convoca Adunarea Generală a Acționarilor RCS&RDS pentru a desemna un nou membru în cadrul consiliului de administrație. Până la decizia finală a AGA societății RCS&RDS, Dan Ioniță (40 de ani), director financiar al RCS&RDS și al Societății, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administrație al RCS&RDS, cu mandat interimar”, informează compania.
Din Consiliul de Administrație al RCS&RDS mai fac parte Serghei Bulgac (președinte), Valentin Popoviciu (vicepreședinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) și Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).
Digi – RCS & RDS este liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia şi figurează în top 3 operatori tradiţionali de cablu în Europa. Înfiinţată în urmă cu 25 de ani, compania a ajuns la o acoperire de circa 7 milioane de gospodării în România şi Ungaria.
În România, Grupul Digi este, în prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu aproximativ 13.000 de angajaţi, şi contribuie la bugetul de stat şi al asigurărilor sociale şi de sănătate din principala sa piaţă cu mai mult de 120 milioane euro anual.
În oferta de conţinuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunea de ştiri Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzică UTV, Hit Music şi Music Channel, radiourile ProFM, Digi FM şi Dance FM, platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.