Șeful WhatsApp din India, Abhijit Bose, și directorul de politici publice al Meta din India, Rajiv Aggarwal, au demisionat. Plecarea lor vine la scurt timp după ce șefului Meta din India, Ajit Mohan, și-a anunțat demisia.
Șeful WhatsApp din India și directorul de politici publice al Meta din India au demisionat
Șeful WhatsApp din India, Abhijit Bose, și directorul de politici publice al Meta din India, Rajiv Aggarwal, au demisionat. Plecarea lor vine la scurt timp după ce șefului Meta din India, Ajit Mohan, și-a anunțat demisia. Ajit Mohan a demisionat după patru ani de activitate pentru a se alătura rivalului Snap Inc, relatează agenția de presă Reuters.
Vă amintim că, săptămâna trecută, Meta a anunțat că se află în plin proces de concedieri masive, reducând peste 11.000 de locuri de muncă, adică 13% din forța de muncă.
În ciuda acestui fapt, un purtător de cuvânt al Meta a declarat că demisiile lui Abhijit Bose și Rajiv Aggarwal nu au legătură cu valul de concedieri. Meta l-a numit deja pe Shivnath Thukral în funcția de director pentru politici publice în India, iar acum caută un înlocuitor și pentru Abhijit Bose, a explicat acel purtător de cuvânt.
Vă reamintim că WhatsApp a încercat să își dezvolte serviciul de plăți pe o piață extrem de competitivă și să se confrunte cu jucători consacrați, cum ar fi Google, Paytm și PhonePe. La polul opus, Facebook s-a confruntat cu provocări de reglementare în India, unde administrația premierului Narendra Modi a înăsprit legile care guvernează companiile Big Tech.
Uniunea Europeană se pregătește să aducă acuzații împotriva Meta
Acestea nu sunt singurele probleme cu care se confruntă Meta. Vă amintim că autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană (UE) au anunțat recent pregătesc acuzații împotriva Meta legate de utilizarea datelor clienților și de serviciul său de anunțuri clasificate de rețeaua de socializare. Anunțul a fost făcut de surse familiarizate cu această problemă, relatează agenția de presă citată anterior.
Comisia Europeană (CE), care poate impune amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală a unei companii dacă încalcă normele antitrust, și Meta au refuzat să vorbească despre acest subiect.
Vă amintim că, în iunie 2021, Comisia Europeană și Agenția pentru Concurență din Marea Britanie au început o investigație asupra Meta.
În ultimele luni, Comisia Europeană le-a cerut rivalilor Meta să elimine informațiile confidențiale din documentele pe care le prezintă autorității de reglementare ale Uniunii Europene. Potrivit sursei citate anterior, în mod normal, acesta este precursorul trimiterii de către Comisia Europeană a unei comunicări de obiecții care detaliază ceea ce consideră a fi practici anticoncurențiale către companiile investigate.
Activitatea de anunțuri clasificate a Meta, denumită „Facebook Marketplace”, a fost lansată în 2016 și este utilizată în 70 de state.