Demiterea lui Marcel Ciolacu! Este anunțul momentului în politică: Acest Guvern trebuie să cadă

marcel ciolacu austeritate

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Moțiune de cenzură împotriva Executivului. George Simion, președintele AUR, a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. Liderul AUR spune că Guvernul trebuie să cadă.

Moțiune de cenzură împotriva Executivului

În cursul zilei de luni, 4 august, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că va fi depusă o moțiune de cenzură. Aceasta este împotriva Guvernului Ciolacu.

Potrivit lui George Simion, moțiunea de cenzură va fi depusă la începutul sesiunii parlamentare.

De altfel, el mai spune că nu este exclus ca documentul să fie semnat și de unii liberali.

“Vom depune o moţiune de cenzură la începutul acestei sesiuni parlamentare, dacă USR-ul va înceta acest blat şi aceste aranjamente cu cei de la PSD, de a se valoriza unii pe alţii cum au făcut-o în 2019, în 2020.

Ăsta însă a fost valul USR împotriva PSD-ului. Dacă USR vrea să facă opoziţie, trebuie să depună această moţiune de cenzură la asumarea de răspundere a Guvernului”, a declarat George Simion.

A început strângerea de semnături

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a mai spus că a început deja strângerea de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură.

“O să vă înaintez la finalul şedinţei hârtia pentru a fi semnată şi pentru a începe să strângem semnături, să fim pregătiţi din prima zi de când Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea pentru că acest Guvern trebuie să cadă.

Am trecut pe lângă membrii fostului guvern în dimineaţa asta, când am intrat în clădirea Parlamentului şi s-ar putea să avem semnături pe moţiunea de cenzură şi din partea unor membri PNL”, a mai spus George Simion.

SURSA FOTO: Facebook, AUR

Moțiunea de cenzură se dezbate la 3 zile de la prezentare

În cadrul unei sesiuni combinate, Camera Deputaților și Senatul au autoritatea de a revoca încrederea acordată guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură.

Pentru asta este nevoie de o majoritate de deputați și senatori în favoarea acesteia.

Moțiunea de cenzură trebuie susținută de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

Ea trebuie să fie prezentată Guvernului atunci când este propusă.

După depunerea ei, au loc și dezbaterile. Ele au loc la trei zile după depunere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României, arată cdep.ro.