Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş îl critică aspru pe Marcel Ciolacu. În acest context, el susține că există o majoritate posibilă în Parlament pentru a depune o moţiune de cenzură fără AUR și pentru a „scape ţara de incompetenţa PSD”.

Anunțul a venit în contextul măsurilor fiscale anunțate de liderul social-democrat.

Dacian Cioloş îl critică pe Marcel Ciolacu

„Marcel Ciolacu să îşi asume răspunderea pe dezintegrarea capitalului privat autohton şi a micilor întreprinzători, care ţin în viaţă economia României. Nu se atinge de privilegii, de speciali şi de risipa de la vârful statului. Face praf bugetul ţării, dar fuge atunci când vine nota de plată. Este un moment important pentru România şi este momentul în care Ciolacu trebuie să plece din fruntea Guvernului până gaura din buget nu devine o prăpastie pentru ţară pe termen mediu şi lung. Gaură făcută tot de ministrul Finanţelor PSD, pus de Ciolacu, pentru prostia căruia marele lider socialist nu şi-a asumat nicio vină”, a declarat Dacian Cioloş.

De asemenea, europarlamentarul REPER spune că „momentele importante cer acţiune”. În acest context, îi roagă pe liderii partidelor de opoziţie să „renunţe la orgolii” şi să adune numărul de semnături necesare.

„Rog liderii partidelor de opoziţie să renunţe la orgolii şi să adune numărul de semnături necesare pentru depunerea moţiunii care să-l demită urgent pe Ciolacu. USR, Forţa Dreptei, REPER şi UDMR pot avea semnăturile necesare imediat dacă încep să colaboreze în interesul ţării şi al cetăţenilor. Este un moment grav în care dezastrul în care Ciolacu duce ţara poate fi evitat cu pragmatism şi claritate. Sunt lucruri care au despărţit opoziţia în ultimii ani şi care trebuie discutate cu sinceritate, dar pentru a evita această gaură neagră spre care ne duc PSD şi Ciolacu este nevoie de unitate”, a mai spus Dacian Cioloş.

Premierul a spus că măsurile fiscale nu vor duce la creșteri de prețuri

Anterior, premierul a susținut că măsurile fiscale pentru care Guvernul vrea să își asume răspunderea nu vor duce la creșteri de prețuri, deoarece nu vor exista creșteri de dobânzi.

Șeful Executivului a spus că în 1992, a luat un credit cu 1585 dobândă, dar „a supraviețuit”.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, „creşterile de dobânzi de obicei vin în urma inflaţiei. Adică trebuie să creşti dobânda de referinţă ca să fii pe plus. Lucru pe care l-au făcut cel mai curajos SUA şi aţi văzut că acum inflaţia s-a dus la 3%. Bancă Europeană a făcut această creştere mai gradual, la fel ca BNR-ul.”