Răzvan Lucescu, cunoscutul antrenor român de fotbal al echipei PAOK Salonic, a fost invitatul lui Denise Rifai, duminică seara, în cadrul emisiunii “40 de întrebări”.
Fiul lui Mircea Lucescu a fost supus unui adevărat tir de întrebări şi a dezvăluit şi un episod mai puţin ştiut din viaţa sa, în care şi-ar fi făcut familia de ruşine.
“M-am simțit groaznic, înfiorător”, a rememorat acesta episodul mai puţin plăcut.
Răzvan Lucescu şi episodul ruşinos din tinereţea sa
Totul se întâmpla în 1991, după primul an al lui Mircea Lucescu ca antrenor în Italia, la Pisa. Răzvan avea pe atunci doar 22 de ani.
“În 1991, după Revoluție, după primul an al tatălui meu în Italia ca antrenor, el a strâns niște bani pentru o investiție. Mi-a zis și mie unde sunt banii, iar eu am luat de acolo o sumă fără să-i spun.
Când s-a întâlnit cu prietenii lui pentru a stabili ce e de făcut cu acei bani, l-am chemat pe unul dintre ei și i-am zis cât am luat. I-am promis că-i pun la loc mâine, doar voiam să mă ajute.
Numai că un alt prieten prezent la masă a înțeles că ceva nu e în regulă. Iar tata s-a prins și el: «Răzvan, aici sunt mai puțini bani!».
Am înghețat, m-am simțit groaznic, a fost un lucru la care nu m-am așteptat, înfiorător m-am simțit, o rușine incredibilă!”, a povestit Răzvan Lucescu, în platoul emisiunii realizate de Denise Rifai.
“Părinții m-au răsfățat. N-am avut lipsuri, n-am fost refuzat”
Totuşi, Răzvan Lucescu a recunoscut că banii nu i-au lipsit deloc în perioada copilăriei.
“Părinții m-au răsfățat. N-am avut lipsuri, n-am fost refuzat. E adevărat că tatăl meu, participând mai puțin la viața mea, se simțea obligat să-mi facă pe plac sau să nu mă refuze.
Cea care cu adevărat era în spatele lui era mama. La 14 ani îmi permiteam să merg și cu taxiul, dacă simțeam că întârzii la antrenament”, a mai povestit antrenorul, potrivit Gazetei Sporturilor.
“Cuvintele lovesc mai tare decât palmele, rămân adânc înfipte în memorie”
Cât despre modul în care tatăl său îl pedepsea atunci când făcea vreo greşeală, atunci când era mic, Răzvan spune că Mircea Lucescu apela la cuvinte, nu la palme.
“Cuvintele lovesc mai tare decât palmele, rămân adânc înfipte în memorie, sunt cuvinte care provoacă un efect pozitiv. Palmele pot rămâne drept traume și provoacă un efect negativ”, a mărturisit Răzvan Lucescu la “40 de întrebări cu Denise Rifai”.