Economiştii chestionaţi de Bloomberg mizau pe o rata de creştere a PIB neschimbată faţă de estimarea iniţială, de 2,8%. „Revizuirea reflectă în principal o modificare în sus a creşterii investiţiilor fixe non-rezidenţiale, o revizuire în scădere a importurilor şi o revizuire în sus a cheltuielilor de consum ale gospodăriilor”, a anunţat Departamentul american al Comerţului.
Creşterile de venituri din a doua partea a lui 2011 au fost mai mari decât în raportarea precedentp, graţie accelerării angajărilor, ceea ce a creat baza de creştere pe partea cheltuielilor de consum până la 70% din economie.
În acelaşi timp, preşedintele Federal Reserve Ben Bernanke declara la la începutul lunii că o reducere mai mare a şomajului va depinde în creşterea economică.
Indicii de pe piaţa futures avansau înaintea deschiderii de pe Wall Street. Astfel contractul Standard & Poor’s 500 Index cu scadenţa în martie avansa cu 0,1%.
Până la urmă bursa a deschis în creştere, dar după prima oră de tranzacţionare indicele Dow Jones trecea pe scădere, cu 0,14%, Standard & Poor’s 500 creştea cu circa 0,12%, iar Nasdaq composit scădea cu 0,12%.