Intr-o conferinta de presa desfasurata la Berlin, trupa Depeche Mode a anuntat ca vor fi in turneu anul viitor. Partea europeana a turneului „Tour of the Universe” va incepe pe 10 mai la Tel Aviv. Bucurestiul a fost inclus pe lista oraselor vizitate, concertul de la noi urmand sa se tina pe 16 mai 2009 in Parcul Izvor. Potrivit oficialilor formatiei, pentru concertul de la Bucuresti, biletele vor fi disponibile din 27 octombrie pe site-ul myticket.ro. Din nefericire, site-ul nu prezinta in acest moment informatii despre concert.

Partea europeana va acoperi 28 de orase din 22 de tari. Tel Aviv, orasul care va deschide partea europeana a turneului a fost special ales, deoarece in turneul trecut, din 2005-2006 concertul din Israel urma sa fie ultimul, dar a fost anulat. Alte concerte din regiunea noastra vor fi la Istanbul (14 mai), Sofia (18 mai), Belgrad (20 mai), Bratislava (22 iunie) si Budapesta (23 iunie).

Concertul din mai ar reprezenta a doua venire a Depeche Mode in Romania. Primul concert a fost in 23 iunie 2006 pe Stadionul National Lia Manoliu, la care au fost circa 40.000 de spectatori. In prezent, formatia lucreaza la un nou album, care va fi promovat in cadrul turneului.