Ce trebuie să faci imediat după ce ai vopsit ouăle de Paște. Capcana în care cad multe gospodine

Paște

SURSA FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan

Cum se depozitează corect ouăle vopsite pentru Sfintele Paști? Sfatul medicilor pentru o masă festivă gustoasă și sănătoasă, lipsită de orice bacterie care ne-ar putea cauza probleme.

Cum se depozitează corect ouăle vopsite?

Cum se depozitează corect ouăle vopsite? Un specialist medical a detaliat cum ar trebui să depozităm ouăle fierte de Sfintele Paști, după ce le-am colorat. Care este locul potrivit pentru depozitarea lor?

Unii oameni le lăsa pe masă, într-un coș, la temperatura camerei. Acest obicei nu este recomandat de către medici.

După ce gospodinele se ocupă de fierberea şi apoi de vopsirea ouălor, acestea trebuie păstrate la temperaturi scăzute, în frigider. Dacă sunt lăsate la temperatura camerei, ouăle fierte prezintă un risc crescut de contaminare cu bacterii.

Coaja lor se dilată ușor după fierbere, facilitând intrarea bacteriilor în interiorul oului. În schimb, dacă ouăle fierte sunt depozitate în frigider, creșterea bacteriilor este încetinită. Ca urmare, riscul de intoxicații alimentare este semnificativ redus.

„Dar ouăle se păstrează la frigider, da? Ouăle se păstrează, și după ce le-ai fiert, tot la rece!”, a spus medicul Doru Negru pentru DC Medical.

Doru Negru (SURSA FOTO: Sanador)

Ouăle păstrate în frigider rămân proaspete mai mult timp

În plus, ouăle păstrate în frigider rămân proaspete mai mult timp în comparație cu cele lăsate la temperatura camerei. Potrivit Dr. Virgiliu Stroescu, înainte de a vopsi ouăle, este crucial să cumpărăm ouă de cea mai bună calitate.

Ouăle de rață sunt un anumit tip de ouă care poate cauza toxiinfecții alimentare. În cazuri severe, ele pot duce chiar la deces. Ouăle de rață pot fi extrem de periculoase, motiv pentru care nu ar trebui să fie folosite pentru a prepara maioneză, la fel ca și cele de gâscă și de găină. Ele pot fi contaminate cu diverse bacterii. Există riscul de transmitere a unor boli, dacă nu sunt manipulare și depozitate în condiții de siguranță.

Consumul ouălor de găină este preferabil. Ele sunt mai sigure decât cele de rață sau de gâscă. În plus, sunt și mai accesibile.

Virgiliu Stroescu (SURSA FOTO: Facebook, Sănătate – Dr. Virgiliu Stroescu)

Atenție la vopseaua cumpărată

Totuși, trebuie să fim atenți și la vopseaua pe care o achiziționăm deoarece ea poate conține până la 11 E-uri extrem de periculoase.

Președintele InfoCons ne avertizează că și celelalte alimente consumate în perioada sărbătorilor pascale pot fi bogate în aditivi, motiv pentru care este important să citim cu atenție eticheta produselor cumpărate pentru a evita expunerea la o mulțime de E-uri într-o singură masă.