"Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au scăzut cu 34,6 milioane de lei, până la 97,425 miliarde de lei. (…) Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au redus cu 3,3 la sută, până la 75,084 miliarde lei", se arată în comunicatul BNR.
Comparativ cu iulie 2015, depozitele în bănci au crescut cu 12,2% pe seama economiilor în lei realizate de companii, unde s-a consemnat un avans anual de 21,4%. În acelaşi timp, economiile în lei ale persoanelor fizice au înregistrat un ritm anual de creştere de 10,5%.
''Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, s-au majorat cu 0,4%, până la nivelul de 84,663 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 1,67%, până la 18,96 miliarde de euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 6,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 5,5%); depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 7,3% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 5,9%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 6,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au majorat cu 4,8%)'', se mai arată în comunicatul BNR.
Astfel, valoarea totală a depozitelor constituite în bănci de populaţie şi firme s-a diminuat cu 0,9% în iulie faţă de iunie 2016. Agerpres