Depozitele Silvergate au scăzut la 3,8 miliarde de dolari la sfârșitul T4 din 2022
Aceste măsurători pot suferi modificări în legătură cu efectuarea și finalizarea procedurilor normale de închidere și a unui audit pentru anul încheiat la 31 decembrie 2022.
Industria activelor digitale a trecut printr-o schimbare transformatoare, cu o supraîndatorare semnificativă în acest sector, care a dus la mai multe falimente de profil înalt. Această dinamică a declanșat o criză de încredere în întregul ecosistem și i-a determinat pe mulți participanți din industrie să treacă la o poziție de „risk off” pe platformele de tranzacționare a activelor digitale. La rândul său, depozitele totale ale Silvergate de la clienții de active digitale au scăzut la 3,8 miliarde de dolari la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru.
Alan Lane, directorul executiv al Silvergate, a comentat: „Ca răspuns la schimbările rapide din industria activelor digitale din trimestrul al patrulea, am luat măsuri corespunzătoare pentru a ne asigura că menținem lichiditățile în numerar pentru a satisface eventualele ieșiri de depozite, iar în prezent menținem o poziție de numerar mai mare decât depozitele noastre legate de activele digitale.”
Silvergate a vândut titluri de creanță
În conformitate cu această abordare, pe măsură ce clienții au început să retragă depozite în trimestrul al patrulea din 2022, Silvergate a utilizat finanțarea angro pentru a satisface ieșirile. Ulterior, pentru a face față unor niveluri de depozite scăzute susținute și pentru a-și menține bilanțul foarte lichid, Silvergate a vândut titluri de creanță pentru încasări în numerar.
Pe măsură ce Silvergate se pregătește pentru ceea ce se așteaptă să fie o perioadă susținută de transformare, aceasta ia mai multe măsuri pentru a se asigura că afacerea este rezistentă, inclusiv recalibrarea bazei de cheltuieli și evaluarea portofoliului de produse și a relațiilor cu clienții în viitor. În plus, Silvergate a luat decizia dificilă de a-și reduce substanțial forța de muncă, după cum se discută mai jos, pentru a ține cont de realitățile economice cu care se confruntă în prezent afacerea sa și industria activelor digitale.
În timp ce Silvergate ia măsuri decisive pentru a naviga în mediul actual, misiunea sa nu s-a schimbat. Silvergate crede în industria activelor digitale și rămâne concentrată pe furnizarea de servicii cu valoare adăugată pentru clienții săi instituționali de bază. Compania se angajează să mențină un bilanț foarte lichid și o poziție de capital puternică. Silvergate și-a construit în mod intenționat activitatea pentru a sprijini clienții nu numai în perioadele de creștere, ci și în perioadele de volatilitate – adică activitatea sa este concepută pentru a se adapta la intrările și ieșirile de depozite într-o serie de condiții de piață. În ciuda turbulențelor semnificative din industrie, Silvergate este gata să își sprijine clienții săi din domeniul activelor digitale.
Un volum zilnic de 1,3 miliarde de dolari în T4 din 2022
SEN continuă să funcționeze 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu un volum mediu zilnic totalizând 1,3 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2022, comparativ cu un volum mediu zilnic de 1,2 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2022.
La 31 decembrie 2022, angajamentele SEN Leverage au scăzut la 1,1 miliarde de dolari, față de 1,5 miliarde de dolari la 30 septembrie 2022. Soldul mediu al creditelor cu efect de levier SEN din trimestrul al patrulea din 2022 a fost de 328 de milioane de dolari, comparativ cu 308 milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2022. Toate creditele cu efect de levier SEN au continuat să funcționeze conform așteptărilor, fără pierderi și fără lichidări forțate.
Totalul depozitelor de la clienții de active digitale a scăzut la 3,8 miliarde de dolari la 31 decembrie 2022, față de 11,9 miliarde de dolari la 30 septembrie 2022. Depozitele medii de la clienții de active digitale au scăzut la 7,3 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2022, comparativ cu 12,0 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2022, cu un maxim de 11,9 miliarde de dolari și un minim de 3,5 miliarde de dolari în al patrulea trimestru. La 31 decembrie 2022, aproximativ 150 de milioane de dolari din depozitele Silvergate proveneau de la clienți care au intrat în faliment.
La data de 31 decembrie 2022, Silvergate deținea un total de numerar și echivalente de numerar de aproximativ 4,6 miliarde de dolari, care depășește depozitele de la clienții de active digitale.
Pentru a se adapta la nivelurile scăzute susținute ale depozitelor și pentru a menține un bilanț foarte lichid, Silvergate a vândut titluri de creanță în valoare de 5,2 miliarde de dolari pentru încasări în numerar în al patrulea trimestru al anului 2022. Vânzarea a dus la o pierdere de 718 milioane de dolari din vânzarea titlurilor de valoare și a instrumentelor derivate aferente în al patrulea trimestru al anului 2022. Pe parcursul trimestrului, Silvergate a vândut titluri de valoare disponibile pentru vânzare, precum și anumite titluri de valoare care au fost identificate anterior ca fiind deținute până la scadență.
Societatea deținea titluri de creanță în valoare de 5,6 miliarde de dolari la finalul anului 2022
La 31 decembrie 2022, societatea deținea titluri de creanță în valoare totală de 5,6 miliarde de dolari la valoarea justă, toate acestea fiind garantate de guvernul SUA sau de agenții și disponibile pentru vânzare, și care includ pierderi nerealizate de aproximativ 0,3 miliarde de dolari. Societatea anticipează să vândă o parte din aceste titluri de valoare la începutul anului 2023 pentru a reduce împrumuturile angro, ceea ce va duce la recunoașterea unei taxe de depreciere în trimestrul al patrulea legate de pierderile nerealizate pe acele titluri de valoare care se preconizează că vor fi vândute.
Ca răspuns la recentele turbulențe din industrie și la impactul corespunzător asupra bilanțului Silvergate, compania ia mai multe măsuri pe care le consideră prudente pentru a se asigura că afacerea este rezistentă și pentru a-și gestiona baza de cheltuieli în viitor.
În 2022, Silvergate a mărit numărul de angajați într-un ritm rapid, în efortul de a ține pasul cu activitatea sa în creștere și de a-și servi clienții. Compania reduce numărul de angajați cu aproximativ 200 de angajați, sau 40%, pentru a ține cont de realitățile economice cu care se confruntă în prezent afacerea și industria. Reducerea numărului de angajați va permite Silvergate să continue să ofere o experiență personalizată clienților, gestionând în același timp prudent cheltuielile într-un mediu macro mai dificil.
Angajații afectați au fost notificați pe 4 ianuarie 2023, iar Silvergate le oferă acestor persoane pachete de compensații și resurse de plasare a locurilor de muncă. Compania estimează costuri agregate asociate cu această reducere a forței de muncă de aproximativ 8 milioane de dolari, constând în principal în plăți compensatorii, beneficii pentru angajați și costuri conexe, și se așteaptă să suporte majoritatea acestor cheltuieli în primul trimestru din 2023, scrie Business Wire.