Astfel, potrivit anunţului publicat pe site-ul de licitaţii publice, serviciile de transport aerian de călători şi de mărfuri, exceptând transportul poştal, având cu o valoare de peste 1,6 milioane euro, vor fi realizate de firmele din Bucureşti Danco Pro Communication SRL, Perfect Tour SRL şi Business Travel Turism SRL.
Cantitatea previzionată de servicii ce vor fi prestate în baza contractelor subsecvente sau a comenzilor este de minim 100 bilete şi maxim 1.200 bilete. Tarifele percepute pentru transport aerian internaţional nu vor fi mai mari decât tarifele I.A.T.A. în care este inclus şi comisionul, la care se va adăuga contravaloarea taxelor/tarifelor de aeroport şi de serviciu aferente.
Serviciile conexe transportului aerian de pasageri sunt reprezentate de servicii hoteliere şi de transport feroviar, iar serviciile conexe se asigură doar la solicitarea expresă a Camerei Deputaţilor. Asigurările medicale de călătorie se solicită gratuit pentru toate biletele de avion emise, pe perioada deplasării în străinătate a delegaţiilor Camerei Deputaţilor, pe toată durata de derulare a acordului cadru.
Potrivit anunţului de participare, tarifele percepute pentru transport aerian internaţional nu vor fi mai mari decât tarifele I.A.T.A. (International Air Transport Association) în care este inclus şi comisionul, la care se va adăuga contravaloarea taxelor/tarifelor de aeroport şi de serviciu aferente.
Printre condiţiile solicitate pentru selectarea firmelor s-a prevăzut că nu se acceptă oferte pentru rezervare la companii sau zboruri tip „low cost”, iar serviciile de transport aerian ofertate (rezervarea şi emiterea de bilete de avion) se vor asigura numai prin intermediul companiilor aeriene care au curse regulate (directe sau cu escală), utilizându-se cele mai rapide rute, raportate la natura şi urgenţa misiunilor oficiale.