Deputatul Gheorghe Pecingină (PNL), a afirmat, marţi, 20 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale, că seamănă puţin cu Caragiale, pentru că nu vede unde e reforma. „În forma actuală, eu cu siguranţă voi vota împotrivă.”, a arătat deputatul liberal.
„Seamănă puţin cu Caragiale, nu văd unde e reforma. (..) Ne-am asumat prin PNRR că vom reforma acest sistem de pensii şi nu văd niciun fel de reformă şi nu sunt singurul. Nu înţeleg de ce am ajuns pe ultima sută de metri, ştiam că în trimestrul 4 trebuie să avem această reformă, discutăm abia acum despre un proiect.”, a declarat deputatul PNL, subliniind că îi lipseşte însăși reforma.
„Sunt ceva modificări, şi unele chiar lasă de dorit, la una se explică şi alta scrie. Cred că este o lege, metaforic vorbind, după chipul şi asemănarea ministrului Muncii.”, a arătat Pecingină. Parlamentarul PNL a declarat, întrebat dacă ministrul s-a consultat cu cei din Parlament, că „pe colegii lui liberali din comisia de muncă nu i-a auzit să fie consultaţi”.
Marius Budăi: Nu va mai fi nicio pensie care să depăşească salariul
„Nu mai fac parte din conducerea partidului, nu pot să spun dacă îşi asumă cei din conducere, rămâne să discutăm şi noi în forurile de conducere şi să luăm o decizie. Cu siguranţă trebuie adoptate şi punctele de vedere ale PNL. În forma actuală, eu cu siguranţă nu o voi vota. Voi vota împotrivă.”, a declarat deputatul liberal.
Gheorghe Pecingină a mai adăugat că îi este greu să creadă că se vor depune eforturi pentru realizarea reformelor în acest sens în termenii pe care şi i-au asumat. „Mi-e tare frică că vom rata ţinta din PNRR. Privind acest proiect, mă gândesc cu teamă la ce urmează în trimestrul 1 al anului 2023 când trebuie să ne apucăm şi de reforma pensiilor.”, a susținut oficialul.
Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD) s-a pronunțat, marţi, 20 decembrie, pentru aceeași sursă, despre legea privind pensiile speciale, că tot ce a fost până acum nu va mai fi, astfel că „nu va mai fi nicio pensie care să depăşească salariul, nu vor mai fi perioade asimilate aşa cum a fost până acum şi va fi respectată ideea principală de reducere a cheltuielilor, respectând independenţa fiecărui sistem, Constituţia şi dialogând cu toate părţile interesate”.