„Funcția de vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO mă onorează și mă responsabilizează foarte mult, mai ales ținând cont de perioada dificilă pe care o străbatem.

Adunarea Parlamentară NATO este un liant și un foarte important for de discuție pentru teme și subiecte fierbinți de politică externă, apărare și securitate, fiind un organism care reunește 269 de membri din parlamentele celor 30 de țări membre NATO, la care se adaugă delegați din 11 țări asociate, 4 țări asociate mediteraneene, precum și 8 delegații parlamentare de observatori”, a declarat deputatul Nicu Fălcoi.

Nicu Fălcoi susține politica externă de pe agenda USR

Adunarea Parlamentară NATO are un rol foarte important în discutarea și analizarea problemelor de apărare şi securitate. Aceasta reprezintă un mecanism pentru a schimba opinii și a înţelege punctele de vedere ale tuturor părților interesate.

Prin activităţile sale, Adunarea Parlamentară NATO contribuie la asigurarea transparenţei politicilor NATO prin dezbateri și rapoarte și, implicit, la înţelegerea de către opinia publică a politicilor Alianţei.

„Am susținut cu implicare temele de politică externă de pe agenda USR și am făcut cunoscută poziția noastră fermă europeană și euroatlantică. Calitatea de membru și vicelider al grupului Alianța liberalilor și democraților, grup din care și USR face parte, a reprezentat pentru mine un sprijin important”, mai precizează Nicu Fălcoi.

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, atrage atenția asupra dependenței industriale de China

Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a transmis recent că eforturile Beijingului de a controla „infrastructura critică, lanțurile de aprovizionare și sectoarele industriale cheie” din țările NATO.

Acesta a avertizat că țările Occidentale trebuie să aibă foarte mare grijă să nu creeze noi dependențe față de China, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

„Prea mult timp, am fost dependenţi de petrolul şi gazele din Rusia pentru încălzirea locuinţelor şi circulaţia avioanelor. Şi am observat cum Rusia a utilizat energia ca armă şi a încercat să ne şantajeze, să ne împiedice să susţinem Ucraiana.

Dar Vladimir Putin nu a reuşit. Statele aliate îşi diversifică acum resursele. Ne îndepărtăm de energii fosile şi investim în surse regenerabile. Acest lucru este benefic pentru securitatea noastră şi pentru climă”, a declarat Stoltenberg, potrivit Mediafax.