O nouă fabrică Hengst s-a deschis în Balș, Olt
O nouă fabrică de filtre Hengst s-a deschis în Balș, județul Olt. La inaugurarea sa, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a exprimat aprecierea pentru angajamentul investitorilor de a crea până la 500 de locuri de muncă în această nouă unitate de producție.
Conform datelor statistice furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), România înregistrează o creștere economică de 1,8%, una dintre cele mai semnificative din Europa. România oferă un mediu de afaceri dinamic, evidențiind decizia strategică a companiei Hengst de a deschide fabrica în acest oraș.
Fabrica Hengst va începe cu 100 de angajați până la finalul anului curent, urmând să-și extindă ulterior echipa până la 500 de angajați. Ministrul Economiei a apreciat contribuția semnificativă pe care o aduce această investiție la dezvoltarea economică regională și națională.
Apreciază decizia strategică a companiei Hengst de a fi prezentă la Balş, considerând-o foarte înţeleaptă. El a subliniat importanţa oraşului Balş în cadrul industriei auto din România, situându-l între Piteşti şi Craiova, pe o infrastructură nouă, într-o zonă extrem de dinamică a ţării.
În următorii şapte-opt ani, România va înregistra cea mai mare creştere economică din UE
În opinia economiştilor, în următorii şapte-opt ani, România va înregistra cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană (UE). În calitate de inginer, Ştefan Radu Oprea este hotărât să contribuie la menţinerea unui mediu de afaceri dinamic, astfel încât companii precum Hengst să poată prospera şi să poată angaja cât mai mulţi oameni.
„Ca social-democrat, mă uit nu doar la partea de profit, mă uit la faptul că începeţi cu 40 de angajaţi, că veţi creşte până la sfârşitul anului la 100 de angajaţi şi că vă propuneţi ca într-o perioadă foarte scurtă să reuşiţi să ajungeţi undeva la 500 de lucrători aici în Balş, lucru care îl va face foarte fericit pe domnul primar, pentru că bugetul domniei sale va fi mai mare, ceea ce va însemna că va putea să vină cu servicii sociale mai bune pentru toţi locuitorii din Balş, inclusiv pentru lucrătorii dumneavoastră de aici, de la Hengst.
Hengst este o companie de familie. Companiile de familie din Germania sunt, dacă vreţi, cele mai rezistente, reziliente şi care dau o putere deosebită economiei Germaniei. Şi mă gândeam şi vorbeam cum facem să transferăm această experienţă şi către IMM-urile din România, pentru că la 20-30 de ani, la prima schimbare de generaţie a celor care au început o afacere, să rămâi o firmă de familie.
Este ceva care vorbeşte despre valorile pe care acea companie le are. La companii precum Hengst, care au venit şi au inovat, având foarte multă cercetare, foarte multă inovare în spate, veţi vedea că au aceste valori profunde pe care sunt convins că le vom împărtăşi şi aici, în România, aici la Balş.
Cum facem ca acest lucru să se întâmple şi să se transfere şi către companiile româneşti? Este unul dintre secretele pe care trebuie să le avem într-un timp foarte scurt, dar aşa cum arată astăzi economia românească cu structura companiilor mici şi mijlocii, cu structura companiilor mari, este evident că avem o economie rezilientă şi că avem cel mai dinamic mediu de afaceri din Europa.
Cred că geografia ne este în prietenă de data aceasta, nu mai suntem la ultima frontieră limită a Uniunii Europene, suntem în centru şi lucrul acesta se simte. Lucrul acesta se vede”, a conchis ministrul Economiei.
Alături de el au fost prezenți și ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, primarul orașului Balş, Cătălin Rotea, plus parlamentari și alți reprezentanți ai autorităților locale și mediului de afaceri.