Ungaria deschide o nouă bancă în România

Granit Bank din Ungaria a anunțat că va intra pe piața din România în trimestrul al treilea al anului 2024, oferind servicii bancare digitale transfrontaliere, conform unui comunicat de presă.

Granit Bank va pune la dispoziția clienților conturi în lei și valută prin intermediul unei aplicații disponibile în limbile română, maghiară și engleză. Debutul serviciilor Granit Bank în România reprezintă primul pas al expansiunii internaționale a băncii.

Clienții din România vor putea deschide conturi în lei și valută la un curs avantajos, folosind o aplicație trilingvă, doar prin realizarea unui selfie.

Conform presei din Ungaria, Gránit Bank a obținut aprobările necesare de la Banca Națională a Ungariei și de la Banca Națională a României.

Ungaria
SURSA FOTO: Facebook, Orban Viktor

Banca va aduce servicii flexibile și costuri competitive

Évá Hegedüs, președintele și CEO-ul Gránit Bank, a afirmat că grupul a înregistrat o creștere continuă în ultimii ani și consideră că acum este momentul potrivit pentru lansarea în străinătate ca furnizor de servicii transfrontaliere. Aceasta a adăugat că toate acestea sunt realizabile datorită aplicației de digital banking, care oferă servicii inovatoare, flexibile și la costuri competitive.

„Grupul Gránit Bank a crescut continuu în ultimii ani, iar acum a venit vremea unei lansări în străinătate ca furnizor de servicii transfrontaliere. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul aplicației de digital banking, ce aduce servicii inovatoare, flexibile, la costuri competitive”, declară Évá Hegedüs, președintele și CEO-ul băncii.

Oficialii Gránit Bank au anunțat că intenționează să atragă clienți de retail din România care sunt deschiși să folosească servicii digitale, pregătind în acest sens o ofertă specială și o campanie promoțională ce vor fi lansate în curând, potrivit BankingNews.

Un sondaj realizat de Gránit Bank arată că clienții apreciază funcțiile moderne și intuitive de mobile banking, inovațiile comparabile cu soluțiile fintech și costurile competitive oferite de bancă.

Banca, fondată și deținută de antreprenorul Sándor Demján, a primit autorizația de la Autoritatea Maghiară de Supraveghere Financiară (PSZÁF) și și-a început activitatea pe 7 mai 2010.

Încă de la înființare, banca a optat pentru o strategie digitală, oferind servicii clienților săi fără a utiliza o rețea de sucursale.

Între 20 iunie 2013 și începutul anului 2018, statul maghiar a deținut o participație minoritară în bancă.

În noiembrie 2020, Széchenyi Funds a investit 3 miliarde HUF în bancă, ceea ce a făcut ca statul maghiar să redevină acționar minoritar.