Achiziționează noul număr al revistei Evenimentul Istoric ce conține ultimul cod secret, trimite-l prin SMS sau Whatsapp la numărul de telefon 0729.729.278 și poți câstiga marele premiu în valoare de 1000 EURO!
Revista Evenimentul Istoric este acum disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.
Primul subiect de mare interes din noul număr Evenimenul Istoric aduce în prim plan povestea generalilor români, Iulian Vlad și Ștefan Gușă, care au dat peste cap planurile lui Gorbaciov de a înlătura de la putere ultimii patru lideri comuniști rămași pe poziții împotriva valului. Întregul articol dezbate de fapt acțiunile perioadei anterioare și posterioare Summitului de la Malta din decembrie 1989, acțiuni ce au contribuit la schimbarea lumii.
Agenda conferinței bilaterale a președinților Statelor Unite ale Americii, George Herbert Walter Bush și al Uniunii Sovietice, Mihail Sergheevici Gorbaciov de la Malta a fost axată pe actualizarea și adaptarea la noul context a Declarației asupra Europei eliberate, ale cărei echivocuri au permis Uniunii Sovietice să-și impună regimul politic totalitar în toate tările eliberate de Armata Roșie de sub ocupația statelor Axei Berlin-Roma -Tokio.
Președintele Bush în discursul său din 30 mai 1989, de la Mainz, a enunțat cele trei cerințe ale reconcilierii istorice care urma să pună punct Războiului Rece: 1) slăbirea controlului Moscovei în țările satelite; (2) instituirea sistemului politic pluralist; (3) partidele să poată participa, fără calificările de la Yalta, de „fasciste” ori „naziste”, la alegeri libere constituante în toate țările socialiste europene (la solicitarea expresă a lui Gorbaciov, “alegeri libere care să nu implice obligatoriu un control internațional asupra lor”).
În schimbul acceptării de către Gorbaciov a acestor reforme politice, președintele Bush îl asigura că nu se va acționa în dauna securității Uniunii Sovietice. Mai mult chiar, se întrevedea posibilitatea unor aranjamente financiare care să mai atenueze unele dintre consecințele dramatice ale prăbușirii economiei.
Gorbaciov s-a prezentat la Malta cu o restanță: România, unde Nicolae Ceaușescu continua să-i sfideze pe toți, deopotrivă, din Est și din Vest, acuzându-i că și-au dat mâna pentru lichidarea socialismului, a cuceririlor revoluționare ale popoarelor.
Află cu exactitate cum au stricat generalii Iulian Vlad și Ștefan Gușă planurile pentru România de la Conspirația de la Malta din noul număr Evenimentul Istoric pe care îl găsești la punctele de difuzare a presei sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.
Totodată în noul număr al revistei aflați mai multe despre cazul Sulina din anul 1987, dezastrul ecologic care l-a scos din minți pe Ceaușescu.
După unele calcule, în interval de un secol, între anii 1890 și 1990, populația globală a crescut de patru ori, consumul de energie a sporit de 13 ori, iar producția industrială a crescut de 40 de ori. Acest continuu proces de dezvoltare a dus la creșterea nivelului de trai, a creat mai multă bogăție materială, a oferit speranțe de viață mai mari și ore de lucru mai puţine pentru foarte mulți oameni din întreaga lume.
Evident, tot acest proces a avut şi costurile sale, implicând o creștere substanțială a producției și utilizării de noi substanțe sintetice și o creștere a cantităţii de produse și reziduuri aruncate în mediul înconjurător. Acest fapt a condus la apariția numeroaselor probleme la nivelul întregii planete.
Ce au reprezentat pentru Ceaușescu aceste deșeuri periculoare, o bătaie de cap sau o oportunitate de afaceri? Aflați răspunsul la întrebare din noul număr al revistei Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.
Un alt subiect incitant este și cel care conține dezvăluiri încredibile despre torturile la care a fost supus Tudor Vladimirescu pentru a-și recunoaște vinovăția și pentru a divulga detalii despre averea sa.
Evenimentul Istoric aduce în atenția cititorilor un interviu cu autorul Tudor Dinu despre Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești, o lucrare care aduce lămuriri importante legate de mișcarea Eteriei pe teritoriul Principatelor Române. Trebuie specificat că în ciuda importanței evenimentului, un element la fel de important a fost și asasinarea lui Tudor Vladimirescu, mărul discordiei între greci și români care a condus la căderea domnilor fanarioți și la (re)venirea pe tron a domnilor pământeni în Moldova și Țara Românească.
Mai multe detalii despre evenimentele din acea perioadă găsiți în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro.
Participă și la concursul „Câștigă bani pentru un Crăciun Istoric”. Găsește ultimul cod secret din revista, trimite-l prin SMS sau Whatsapp la numărul de telefon 0729.729.278 până pe 11 decembrie și poți câstiga marele premiu în valoare de 1000 EURO!
Dacă vrei să colecționezi Evenimentul Istoric, te invităm să te abonezi!
Poți opta pentru un abonament în varianta print sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău. În plus economisești bani şi primeşti revista la tine acasă!