Descoperirea care aruncă în aer tot ce se știa despre COVID! De ce nu unele persoane nu se infectează

Specialiștii au făcut o descoperire care aruncă în aer tot ce se știa despre COVID! Aceștia ar fi găsit explicația pentru care unele persoane nu se infectează cu noul coronavirus.

Descoperirea care aruncă în aer tot ce se știa despre COVID! De ce nu unele persoane nu se infectează. Specialiștii de la Institutul Francis Crick și University College London au descoperit că unii anticorpi, creați de sistemul imunitar în timpul virozelor comune pot viza și SARS-CoV-2 și pot conferi un grad de protecție împotriva noii tulpini virale. Cu alte cuvinte, anumite persoane, în special copiii, au anticorpi reactivi la SARS-CoV-2 în sânge, chiar dacă nu au fost infectate vreodată cu virusul.

Ca răspuns la o infecție cu un virus, sistemul imunitar creează anticorpi pentru a ajuta la combaterea acestuia. Acești anticorpi rămân în sânge diferite perioade de timp după infecție și, în cazul reinfectării, sunt capabili să identifice din nou cu virusul și să-l izoleze. Cum organismul uman se confruntă permanent cu alte tipuri de coronavirusuri, cercetătorii suspectează faptul că unele dintre ele ar putea încetini răspîndirea infecției cu SARS-CoV-2, ceea ce ar putea explica cazurile asimptomatice de COVID-19.

„Ar putea fi vorba de expunerea mai regulată a copiilor la alte coronavirusuri”

Cercetătorii au făcut această descoperire în timp ce dezvoltau teste pentru anticorpi pentru COVID-19. Pentru a vedea cât de performante sunt testele, au comparat sângele pacienților cu COVID-19 cu cel al pacienților care nu au avut boala anterior. În mod surprinzător, au descoperit că unele persoane care nu fuseseră expuse la SARS-CoV-2 aveau în sânge anticorpi care ar recunoaște virusul. Pentru a confirma constatările lor, au analizat peste 300 de probe de sânge recoltate înainte de pandemie, între 2011 și 2018.

„Rezultatele noastre arată că în special copiii au mult mai multe șanse să aibă acești anticorpi reactivi încrucișați decât adulții. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, dar ar putea fi vorba de expunerea mai regulată a copiilor la alte coronavirusuri”, a spus autorul principal al studiului, Kevin Ng.

„Cu toate acestea, nu există încă dovezi că acești anticorpi împiedică infectarea sau răspândirea SARS-CoV-2”, a mai precizat cercetătorul.