Oamenii de știință din Israel au creat primii anticorpi nano-roboți concepuți pentru a lupta împotriva cancerului. Primul test uman pentru noii nano-roboți va începe în curând și va determina cât de eficienți sunt anticorpii. Ceea ce este special la acești anticorpi este că sunt programați pentru a decide dacă celulele din jurul tumorilor sunt „rele” sau „bune”, potrivit Bgr.com.
Anticorpii nano-roboți vor putea să lupte împotriva celulelor din jurul tumorilor
Testul se desfășoară în prezent în Australia și, dacă decurge conform planului, anticorpii nano-roboți vor fi capabili să lupte împotriva celulelor din jurul tumorilor, sporind, de asemenea, capacitatea celulelor de a inhiba creșterea celulelor canceroase. Anticorpii au fost inventați de profesorul Yanay Ofran și se bazează pe anticorpi umani, dar și de la animale.
Scopul acestor anticorpi nano-roboți este de a debloca întregul potențial pe care îl oferă anticorpii, spune Ofran. În prezent, utilizarea anticorpilor în medicină utilizează o fracțiune din capacitățile oferite de acești luptători naturali din organism împotriva bolilor. De aceea, găsirea unei modalități de a le maximiza capacitatea a fost un obiectiv pe termen lung al oamenilor de știință.
Anticorpii nano-roboți, utili pentru mai multe funcții
Faptul că anticorpii pot rămâne utili ani de zile, că sunt siguri, stabili și ușor de utilizat îi ajută, să devină mai intersanți ca o modalitate de a lupta împotriva unor maladii precum cancerul.
Tratamentul cu anticorpi nu este legat doar de cancer. Deoarece sunt proiectați pe un computer, ar putea fi proiectați pentru a oferi și alte funcții, anticorpii nano-roboți putând fi utili pentru mai multe funcții.
Primii anticorpi proiectați pe computer care au ajuns în teste umane
Această programabilitate le permite să cerceteze mediul înconjurător și chiar să acționeze în moduri diferite, după cum este necesar, pentru a ajuta la combaterea bolilor și a virușilor. Sunt primii anticorpi proiectați pe computer care au ajuns în teste umane. În urmă cu 5 ani, cercetătorii Universităţii de Stat din Arizona şi ai Centrului Naţional pentru Nanoştiinţă şi Tehnologie al Academiei chineze de Ştiinţe au folosit, în cadrul unui studiu, roboţi de mici dimensiuni pentru tratarea tumorilor canceroase la şoareci.
Ei au avut ideea de a folosi o „armată” de roboţi de mici dimenisuni – între 0,1 şi 10 microni – care, odată injectaţi în fluxul de sânge, să întrerupă „alimentarea“ celulelor canceroase la şoareci. Pentru că tratamentul a avut succes, oamenii de ştiinţă au început să-și pună din ce în ce mai mult speranţele în nano-roboţi în lupta împotriva bolilor oncologice, dar şi pentru situaţii medicale în care e nevoie de deblocarea unor vase de sânge, efectuarea unei biopsii sau chiar analize de sânge.