1. Cat din timpul pe care il aloci navigarii pe Internet este dedicat mailului si cat acopera mailul din totalul necesitatilor tale de comunicare?
Emailul ocupa intre 40 si 60% din timpul petrecut pe Internet si acopera mai bine de 60% din necesitatile mele de comunicare, urmat de telefonul mobil (circa 30%) si de cel fix (circa 10%).

2. Care este clientul de mail preferat si de ce?
Dupa ce am testat majoritatea clientilor de mail cunoscuti am revenit recent la Microsoft Outlook (in versiunea XP), care este cel mai complex in ceea ce priveste integrarea cu alte aplicatii absolut necesare: agenda, lista de task-uri si managementul persoanelor de contact.

3. Care sunt functiile asa-zis „secrete” ale mailului pe care le folosesti cel mai des?
Una dintre cele mai utile functii pe care o folosesc este cea de semnatura automata a mesajelor, Outlook oferind cele mai multe si mai practice optiuni din acest punct de vedere. O alta functie este cea de creare a unor grupuri de trimitere/primire, indicata atunci cand folosesti mai multe conturi de email. si, bineinteles, filtrele care ajuta la administrarea mesajelor primite, repartizandu-le automat pe directoare.

4. In afara de PC, de pe ce alt accesoriu iti citesti mailul?
Folosesc destul de frecvent emailul mobil oferit de Zapp. Avantajul major este ca poti configura foarte usor orice mail care suporta POP3 in acelasi mod in care faci acest lucru cu client de mail de pe PC. Iar emailul este la fel de usor de folosit ca si pe calculator, regasind aceleasi meniuri de navigare intuitiva printre mesaje sau de compunere (to, cc, subject, message).

5. Care sunt cele mai interesante/practice servicii de web-mail de pe Netul romanesc si strain?
Referindu-ne la serviciile gratuite, cele mai bune si stabile servicii de webmail din strainatate sunt Yahoo si Mail.com, care nu ofera insa gratuit suport POP3 (adica posibilitatea de a primi/trimite mesaje folosind un client de mail). Local nu s-a acordat o atentie deosebita webmailului, marea
majoritate fiind foarte sarace in optiuni. Eu prefer Emoka pentru ca ofera POP3, 12 MB spatiu de
stocare si o larga functionalitate.