Servicii proaste, dar scumpe, zgomot, noxe, mizerie – sunt doar cateva dintre cele mai importante „atuuri” ale turismului estival autohton si care au determinat o reorientare a turistilor spre alte zari. 

Conform ultimelor informatii, destinatia preferata a romanilor a ramas si anul acesta Grecia, in ciuda perceptiei generale potrivit careia Bulgaria ar fi preluat suprematia. 

Astfel, conform datelor furnizate de agentia Novinite, pe plajele de la Albena si Nisipurile de Aur (care definesc, in mod generic, litoralul bulgaresc) si-au lasat economiile de peste an cu putin peste 150.000 de romani.

Pe de alta parte, ceva mai la sud, pe melagurile elene, numarul romanilor care au decis sa-si petreaca vacanta a depasit un sfert de milion ceea ce este doar aparent surprinzator pentru ca in Bulgaria, desi serviciile sunt in crestere de la an la an, preturile raman totusi mai mari decat in Grecia care, in plus are si atuul „farmecului natural”. 

In ceea ce priveste concediul „intern”, referindu-ne exclusiv la litoral, acesta a fost preferat mai degraba de persoanele care ar fi dorit sa petreaca o vacanta rezonabila dar nu prea scumpa. Din pacate, in majoritatea cazurilor acest lucru nu a fost posibil. 

 

 

Sursa: Novinite