Rechizitoriul întocmit de procurori în momentul în care au propus arestarea preventivă a bărbatului din judeţul Timiş prezintă noi informații despre crima de la Sibiu.

Autoritățile au publicat informații despre crima de la Sibiu

Victima a fost găsită de poliţişti în stare gravă, cu pulsul foarte mic. Aceasta a fost resuscitată de poliţişti, până la sosirea echipajelor medicale. Decesul, au stabilit legiştii, a fost cauzat de coma consecutivă unei encefalopatii hipoxice.

Anchetatorii au fost sesizaţi de fiica victimei, care s-a încuiat într-un dressing din dormitor şi a sunat la 112.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat telefonic, în 6 noiembrie. Acesta a fost alertat de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu.

Potrivit acestora, în jurul orei 02:30, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în curtea imobilului deținut de Adrian Kreiner.

„Asupra persoanei vătămate Kreiner Adrian, care se afla la parterul locuinţei, au fost exercitate multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliţie la ora 03.04 în stare de inconştienţă cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliţie şi continuate de către echipajul medical”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Fiica victimei a fost șocată când a văzut ce se întâmplă

Conform procurorilor, fiica victimei se afla într-un dormitor la etajul 1 al imobilului. Fiind alarmată de zgomotul produs la parter, aceasta a ieşit să vadă ce se întâmplă. În acel moment, a văzut la parterul locuinţei pe unul dintre autori care avea o cagulă pe cap.

Ulterior, s-a întors în dormitor şi a încuiat uşa când a văzut că este observată de către atacator.

„Persoana vătămată ……. s-a întors în dormitor şi a încuiat uşa, s-a înarmat cu un briceag şi s-a ascuns în dressing de unde a sunat la 112. Doi dintre cei trei autori au urcat la etaj şi au rupt uşa dormitorului după care au pătruns în dressing, persoana vătămată declarând că «m-au lovit peste mână şi astfel mi-au căzut telefonul şi briceagul»”, arată rechizitoriul.

Aceasta le-a declarat procurorilor că „bărbatul mai înalt stătea în partea stângă a dressingului şi nu spunea nimic”. Totuși, cel mai mic de statură, care avea ochii căprui spre verde, s-a apropiat de ea și a întrebat-o agresiv, în limba engleză, unde sunt banii.

„Când i-am spus că nu ştiu, m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească, m-a ridicat de la pământ, m-a ameninţat cu arma la tâmplă, întrebându-mă încontinuu unde sunt banii. I-am răspuns că nu ştiu dar pot să-i dau banii mei din geantă”, a mai spus ea.

Potrivit informațiilor din rechizitoriu, a fost ameninţată din nou cu pistolul după ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (n.red. 40 euro şi aproximativ 100 de lei).

„După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel, a fost ameninţată din nou cu pistolul de către unul din atacatori care l-a încărcat şi i l-a pus la cap întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat şi le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor. Înainte de a pleca la parterul locuinţei, atacatorul înarmat i-a spus persoanei vătămate că îl va omori pe tatăl său şi a părăsit camera ducându-se la parter”, arată documentul.

Fişa de constatări preliminare nr. 3186/A lagr/62 din 06.11.2023 arată că că numitul Kreiner Adrian „a prezentat multiple echimoze şi hematoame la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebraţului drept, excoriaţii şi zone excoriate la nivel cervical şi la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale”.

Victime prezenta leziunile traumatice

Fişa de constatare arată că leziunile traumatice s-au putut produce la data de 06 noiembrie 2023 prin lovire repetată cu corpuri dure, prin zgâriere cu unghiile la nivel cervical, prin cădere pe un plan dur neregulat, precum şi prin mecanism de contenţie la nivelul membrelor.

„Din documentele medicale reiese că prezintă şi edem cerebral difuz, cu status neurologic sever alterat, în cadrul unei encefalopatii hipoxice, determinată de un stop cardio-respirator resuscitat şi, posibil de o asfixie mecanică atipică”, arată fișa de constatare.

Conform procurorilor, Adrian Kreiner a decedat în timp ce se afla internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Urmare a leziunilor traumatice suferite, în data de 07.11.2023, persoana vătămată Kreiner Adrian a decedat în timp ce se afla internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Din fişa de constatări preliminare nr. 3203/A3/344 din 08 noiembrie 2023 rezultă că «moartea numitului Kreiner Adrian a fost violentă»”, este concluzia procurorilor.

Medicii legişti au explicat că moartea  „s-a datorat comei consecutive unei encefalopatii hipoxice survenită în urma unui stop cardio respirator resuscitat”.

Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat ca urmare „a unei asfixii mecanice prin lipsă de aport de oxigen, la o persoană cu un traumatism toraco-abdominal”.

Suspecții au examinat un număr de 16 ceasuri, încercând să le evalueze din informaţii căutate pe internet.

„În dormitorul locuinţei, suspecţii ––- au examinat un număr de 16 ceasuri încercând să le evalueze din informaţii căutate pe internet. Următoarea zi, în data de 07 noiembrie 2023, în jurul serii, în timp ce suspecţi –– se aflau la un restaurant, suspectul –– a fost sunat de către o persoană care i-a transmis că victima jafului din Sibiu a decedat, luând hotărârea să părăsească ţara, rugându-l în acest sens pe suspectul ––– să îl transporte în Budapesta, acesta din urmă fiind de acord. Astfel, suspectul –– a fost scos din ţară de către suspectul –– pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac….”, arată procurorii.

În acest context, procurorii au stabilit că suspectul „a săvârşit infracţiunea de favorizarea infractorului”. Această infracțiune este pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani.