Paul Stănescu ocupă acum una dintre cele mai importante funcții din PSD. El a fost numit de Viorica Dăncilă în poziția de preşedinte executiv al partidului, până la Congresul din luna iunie.

Istoria lui în PSD este plină de ampănunte incendiare și indică dorința acestuia de a se poziționa cât mai sus în partid.

Cu ajutorul lui și a altor lideri din sud, Liviu Dragnea, a reușit să ajungă în fruntea PSD. Ulterior, însă, relațiile dintre Stănescu și liderul PSD s-au răcit. Anul trecut, Dragnea i-a cerut acestuia demisia de onoare de la Dezvoltare iar  Stănescu a acuzat că decizia execuţiei sale politice a fost luată din cauza unui „delict de opinie, marca Dragnea”.

Fostul vicepremier Paul Stănescu s-a numărat printre semnatarii scrisorii din septembrie 2018 în care se cerea demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Declaraţia a mai fost semnată de Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. În urma acelei scrisori, Adrian Țuțuianu a fost exclus din PSD, iar Paul Stănescu a fost revocat din funcțiile de vicepremier și de ministru al Dezvoltării.

În clipa în care Dragnea a fost condamnat, Stănescu s-a declarat de-a dreptul șocat. „O să avem Biroul Politic Național și Comitet Executiv și vom lua deciziile într-un moment foarte greu. Sunt șocat. Nu pot să fac comentarii. Chiar sunt sub stare de șoc și nu pot face declarații. Sunt și eu om ca și dumneavoastră”, a declarat la acel moment Paul Stănescu.

Paul Stănescu a fost presedintele CJ Olt timp de 8 ani, iar din 2016 este senator. Despre Stănescu s-a mai scris că și-a bagat fratele în Parlament iar pe soția sa în Ministerul Educației. Tatăl său a fost primar PSD în comuna Vișina până la 75 de ani. La un moment dat, liderul de la Olt a ajuns la Dezvoltare Regională în locul lui Sevil Shhaideh, după ce aceasta și-a dat demisia, în urma implicării sale în dosarul penal Belina.

Potrivit presei, acesta a făcut tot posibilul să-și pună apropiații în diferite funcții cheie din ministere. La Ministerul Justitiei a impus-o ca secretar de stat pe Mariana Mot, fost judecator la Curtea de Apel Craiova, la Agricultură l-a sprijinit ca secretar de stat pe Daniel Botanoiu.

Este de profesie inginer agronom și a fost director al Fabricii de conserve Caracal. Chiar dacă a ajuns senator, Stănescu continuă să conducă de facto județul Olt. Stănescu a fost vizat și de o plângere penală a Curții de Conturi pentru o presupusă finanțare ilegală a echipei de fotbal FC Olt Slatina din banii

Stănescu deține, împreună cu soția sa, cinci terenuri – trei agricole, unul intravilan și unul care face parte dintr-o altă categorie de teren extravilan -, un apartament în Craiova și o casă în localitatea Vișina.

Are un autoturism Nubira, fabricat în 2002 și un cont bancar, deschis în 2017, în valoare de 24.100 de lei.

În anul 2016, el a încasat 36.927 de lei, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt, și 4.948 de lei, grație fotoliului ocupat în Senatul României. În același an, soția sa a primit peste 8.000 de lei, pentru funcția de consilier la Ministerul Educației, și o pensie anuală de 12.088 de lei.

Totodată, Paul Stănescu a mai câștigat peste 18.000 de lei, din activități agricole (n.r. – muncă teren arendat).