Cristi Borcea va trebui să returneze și o sumă importantă de bani statului român. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1.000.000 de euro de la Cristian Borcea. Concret, potrivit deciziei instanței, Cristi Borcea trebuie să plătească statului român suma de 957.107 de euro,
Acesta nu a dus lipsă de bani nici pe vremea comunismului. Cristian Borcea a povestit, într-un interviu, câți bani avea la Revoluție.
„M-a prins Revoluţia cu vreo 600.000 de lei în carcasa de la uşa de la maşină. Dădeam tapiţeria jos şi acolo-i ascundeam. Nu puteam să-i ţin în casă”, povestea Cristi Borcea, acum câțiva ani, într-un interviu acordat revistei OK.
Din 1995 și până în 2012, Cristi Borcea a fost președintele executiv al lui Dinamo iar averea pe care o are a început să o facă în afacerile cu gaz lichefiat, prin firma Petrom LPG. În prezent este căsătorit cu Valentina Pelinel.
Pe 4 martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor.
Cristian Borcea a fost găsit vinovat pentru faptul că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă.
Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.
Având complicitatea unui notar, cei doi au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici.
Potrivit DNA, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de „vânzările” şi „revânzările” de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre, notează DigiSport.