Detectoarele de la Cernobîl au fost repuse în funcțiune

Sursă: Inquam Photos

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a transmis marți, 7 iunie, că detectoarele de radiații din zona de excludere de la Cernobîl sunt din nou funcționale, pentru prima dată de când Rusia a ocupat zona în ziua de 24 februarie.

Detectoarele de la Cernobîl au fost repuse în funcțiune. Ce niveluri de radiații au fost înregistrate?

Așadar, organismul de supraveghere nucleară al ONU a transmis că detectoarele de radiații din zona de excludere din jurul „defunctei centrale” nucleare ucrainene de la Cernobîl sunt din nou funcționale, pentru prima dată de când Rusia a ocupat zona în ziua de 24 februarie. Astfel, autoritățile subliniază că nivelurile de radiații sunt normale.

„Majoritatea celor 39 de detectoare care trimit date din zona de excludere sunt acum vizibile pe harta IRMIS (n. red. Sistemul internațional de monitorizare a radiațiilor). Măsurătorile primite până în prezent au indicat niveluri de radiații în conformitate cu cele măsurate înainte de conflict”, a declarat Agenția Internațională pentru Energie Atomică, conform informațiilor preluate de reuters.com

Un cunoscut analist politic a scos la iveală adevăratul plan al lui Vladimir Putin

În altă ordine de idei, un cunoscut analist politic a scos la iveală adevăratul plan al lui Vladimir Putin în ceea ce privește războiul din Ucraina. Rusia are ca scop distrugerea completă a Ucrainei, este de părere analistul politic Vladimir Socor, care adaugă că anumite regiuni din această țară vor fi desprinse, referindu-se la Herson, Donețk, Zaporojie, o parte a regiunii Harkiv și Lugansk. De asemenea, analistul politic nu exclude nici alte teritorii pe care Rusia le-ar putea câștiga în timp războiului.

„Acestea ar urma să fie definitiv desprinse din Ucraina, atașate într-un mod sau altul, direct sau indirect la Rusia și ar rămâne un ciot al Ucrainei. Acest ciot al Ucrainei ar fi un stat rezidual, disfuncțional, demilitarizat, cu statut de neutralitate, deci neprotejat și vulnerabil și din punct de vedere economic: o zonă de dezastru”, spune analistul politic.

Vladimir Socor a scos la iveală mai multe motive pentru care Vladimir Putin a decis să înceapă acest conflict armat și spune că, la nivel strategic, este vorba despre re-subjugarea Ucrainei și despre integrarea acestei țări în lumea politică rusească.

„La nivel strategic, motivația este de a resubjuga Ucraina și de a integra Ucraina, într-un mod sau altul, într-o lume politică și culturală rusească, lumea rusă dominată de la Moscova. Acestea sunt motivații pe termen lung”, spune analistul politic.