Dacă ți-ar plăcea să faci pași înspre un astfel de tip de business în viitorul apropiat, primul pas pe care îl ai de făcut este pregătirea spațiului. Pentru a oferi un serviciu impecabil clienților tăi, trebuie să cunoști îndeaproape echipamentul profesional de bucătărie pe care să-l achiziționezi. 

Tocmai de aceea, trebuie să faci cunoștință cu unul dintre elementele care nu trebuie să lipsească din nicio autoservire. Acesta face diferența dintre un restaurant tip diner și localurile de unde clienții se pot servi singuri sau asistați. Împreună cu lada frigorifică, cele două aparate de răcire alcătuiesc duo-ul esențial pentru păstrarea alimentelor în mod corespunzător. 

Ce este o vitrină frigorifică?

Aceasta este o unitate concepută pentru a expune și pentru a menține aperitivele, preparatele reci, deserturile sau băuturile, la o temperatură scăzută. O găsești, de obicei, în supermarketuri, magazine alimentare sau chiar în cantinele hotelurilor, pentru că este foarte ușor de utilizat de către oricine. În plus, aceasta se adaptează la multiple utilizări și afaceri. 

Aceste elemente de care vei avea nevoie pentru viitorul tău restaurant de tip autoservire trebuie să fie concepute pentru a menține alimentele între 7ºC și 10ºC. Temperatura scăzută trebuie să fie constantă timp de aproximativ două ore.

Indiferent de forma lor, modelele cu rafturi le vor permite clienților tăi să ia alimente direct din interior într-un mod simplu și accesibil. Astfel, vei obține două beneficii evidente:

  1.       Facilitarea serviciilor;
  2.       Întreţinerea igienei.

Atunci când oamenii au tot ce își doresc la îndemână, vor reveni cu drag în localul tău.

Clasificarea vitrinelor frigorifice

Când sosește momentul de alegere a acestui element pentru afacerea ta, există șansa să te afli în fața unui teritoriu necunoscut. Tocmai de aceea, trebuie să știi că aceste dispozitive frigorifice se clasifică în funcție de sistemul lor de refrigerare, după cum urmează:

  1. Cu sistem de răcire statică: Generează aer rece în grătarul intern. Aerul vine în contact direct cu alimentele. Acest tip de elemente menține un nivel bun de umiditate, dar prezintă diferențe termice clare între rafturile superioare și cele inferioare. Mai mult, sunt foarte practice atât pentru conservarea cărnurilor proaspete, cât și a preparatelor gătite. 
  2. Cu sistem de ventilație: Acest model produce aerul rece în partea interioară și îl distribuie în compartimentul de răcire prin intermediul unei centuri de ventilație. Acesta poate ajunge la temperaturi cuprinse între -1ºC și 5ºC. Sunt cele mai utilizate în restaurantele de tip bufet, deoarece mențin temperatura ideală pentru produsele congelate și ambalate, dar și pentru cârnați sau lactate. 
  3. Cu dublă ventilație: Dorești să incluzi și înghețata în meniul autoservirii tale? Atunci acest model este soluția de care ai nevoie. Pentru că acest echipament este creat special pentru a lucra la temperaturi scăzute, atingând  -14ºC cu o uniformitate termică mare.
  4. Cu sistem de răcire semi-static: Prin combinația de tehnologie ventilată și statică, acest model răcește alimentele și împiedică uscarea lor. Cum reușește? Datorită rotației ventilatorului din dotare. Acesta are rolul de a elimina aerul și păstrează atât alimentele proaspete, cât și pe cele ambalate. 

După cum poți vedea, vitrinele frigorifice au mai multe utilizări și au fost construite pentru a se potrivi în diferite spații.

Durabilitate și eficiență energetică

Un ultim aspect de luat în considerare este faptul că, de obicei, aceste dispozitive sunt realizate din materiale rezistente. Acest lucru le va face chiar mai eficiente din punct de vedere energetic. 

 

Ce înseamnă asta pentru afacerea ta? Vitrina îți permite să reduci consumul de energie electrică. 

Înainte de achiziție, trebuie totuși să acorzi atenție următoarelor aspecte:

    • Oțel inoxidabil: este cel mai folosit material în echipamentele profesionale de bucătărie. Faptul că vitrina ta este realizată din acest material o va face rezistentă la coroziune și mai fiabilă.
  • Uși batante din metacrilat: adăugarea ușilor batante din metacrilat la vitrina de răcire asigură durabilitatea acestora. Aceste uși cântăresc foarte puțin, rezistă la temperaturi scăzute și lovituri fără a se rupe, iar transparența lor permite mesenilor să vadă și să acceseze confortabil mâncarea.
  • Cuvă pentru alimente: instalarea unei cuve de alimente din oțel inoxidabil în partea inferioară a vitrinei frigorifice îți va permite să plasezi acolo băuturile. Astfel, nu vei avea nevoie să investești într-un al doilea echipament de răcire, economisind consumul maxim de energie.

Te-ai hotărât să încorporezi acest element de bază în restaurantul tău tip autoservire? În cazul în care ai vreo îndoială, iată un rezumat al principalelor avantaje pe care le aduce o vitrină frigorifică pentru afacerea ta:

  • Sunt eficiente;
  • Fac economie de spațiu;
  • Oferă o imagine bună despre afacerea ta;
  • Sunt ușor de utilizat pentru client;
  • Curățarea lor este ușoară și rapidă.

Caută și tu online cea mai bună vitrina frigorifica pentru businessul tău.