'Anumite segmente ale operaţiunilor de tranzacţionare a metalelor preţioase ar putea fi relocate în cadrul altor divizii ale Deutsche Bank, dar banca va continua să facă afaceri cu derivate asociate cu materiile prime', se arată în declaraţia băncii germane.
În ianuarie, Deutsche Bank a anunţat că se va retrage din panelul care stabileşte preţul de referinţă al aurului şi argintului, pe fondul anchetei demarate de autorităţile de reglementare din Germania, care suspectează manipularea preţurilor metalelor preţioase de către bănci.
La bursa de la Frankfurt, acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau joi la 26,25 euro, anul acesta titlurile băncii au înregistrat un declin de 21%.
În 2013, Deutsche Bank a renunţat la operaţiunile cu tranzacţii de materii prime, devenind prima mare bancă care iese dintr-un sector lucrativ, din cauza înăspririi reglementărilor şi diminuării profiturilor.
Cea mai mare bancă germană, care odată era unul dintre primii cinci jucători mondiali pe piaţa tranzacţiilor cu materii prime, a precizat că va înceta tranzacţiile cu energie, agricultură, metale, cărbune şi minereu de fier, urmând să elimine 200 de locuri de muncă în principal la birourile din Londra şi New York.
În ultimii ani, firmele din sectorul financiar implicate în tranzacţiile cu materii prime au început să fie afectate de reducerea marjelor de profit, creşterea normelor de capital şi creşterea semnelor de întrebare din partea autorităţilor politice şi a organismelor de reglementare cu privire la rolul băncilor în lanţul de aprovizionare cu materii prime.
SURSA: Agerpres