În 2015, Deutsche Telekom a avut rezultate peste aşteptări, cu o creştere de 10,5% a cifrei de afaceri, până la 69,2 miliarde euro, în timp ce profitul net ajustat a urcat cu aproape 70%, până la 4,1 miliarde euro.
Fluxul de numerar a înregistrat şi el o creştere peste aşteptări de 9,8% până la 4,5 miliarde de euro. În aceste condiţii, echipa managerială va propune la Adunarea Acţionarilor din 25 mai acordarea unui dividend de 0,55 euro pe acţiune, cu 10% mai mult decât în anul anterior.
'Deutsche Telekom a avut un succes deosebit pe ambele maluri ale Atlanticului în 2015', a declarat directorul general Tim Hoettges.
Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.Compania se aşteaptă ca această creştere solidă să continue şi în 2016, susţinută de operaţiunile din SUA. Profitul operaţional ar urma să crească până la 21,2 miliarde euro în 2016, de la 19,9 miliarde euro în 2015. Creşterea va fi susţinută de divizia din SUA, după introducerea unei oferte care permite utilizatorilor să închirieze telefoanele mobile în loc să le cumpere, ceea ce permite companiei să înregistreze costurile achiziţiei acestor telefoane drept cheltuieli de capital. Graţie acestei oferte, numărul de utilizatori ai T-Mobile US, al treilea operator de telefonie mobilă din SUA, a crescut cu 8,3 milioane, până la 63,3 milioane la finele anului trecut.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. AGERPRES