Compania germana de telecomunicatii Deutsche Telekom a anuntat ca va inaspri regulile cu privire la securitatea datelor si va numi un consiliu format din sapte membri care se va ocupa de plangeri si problemele juridice.

Decizia companiei vine dupa ce in urma cu sase zile a recunoscut faptul ca datele personale a 17 milioane de clienti au ajuns in urma cu doi ani pe mainile unei companii private.

Deutsche Telekom sustine ca acele date au fost furate contin numerele de telefon ale mai multor inalti demnitari si celebritati, precum si numere de telefon ale clientilor obisnuiti. Pe langa acestea, datele contin adrese, date de nastere si in unele cazuri, adrese de e-mail. Conform declaratiei Telekom, date cu referire la conturile bancare sau la cardurile de credit ale clientilor nu se afla in acel pachet „furat”.

Directorul executiv al Deutsche Telekom, Rene Obermann a anuntat ca in viitor, compania va informa publicul in mod voluntar cu privire la orice „incident” legat de securitatea datelor, pe un site web.

Sursa: DW