Într-un efort de redresare a afacerilor Deutsche Telekom din SUA, care a pierdut clienţi în faţa rivalelor AT&T şi Verizon, compania germană a organizat o flotare a operaţiunilor, după fuzionarea filialei sale americane T-Mobile USA cu operatorul MetroPCS.

"Suntem din nou decişi să ne impunem pe piaţa din SUA şi câştigăm clienţi. Orice altceva este o speculaţie", a răspuns Obermann când a fost întrebat dacă se intenţionează ieşirea Deutsche Telekom de pe piaţa americană.

Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Europa, vrea să relanseze T-Mobile USA după ce vânzarea acestei divizii către AT&T pentru 39 de miliarde de dolari a eşuat în 2011. Anunţată în toamna anului trecut, fuziunea dintre T-Mobile şi MetroPCS va da naştere celui de al patrulea mare operator de telefonie mobilă din SUA, la care Deutsche Telekom va controla 74% din acţiuni.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom.
Sursa: Agerpres