După ce rivalii au acceptat anterior să-şi unească reţele de telefonie mobilă din Polonia, o tranzacţia similară ar putea ajuta companiile să-şi reducă cheltuielile şi să compenseze scăderea preţurilor, susţine ziarul german.
Luna trecută, France Telecom a anunţat că cele două companii analizează cooperarea în domeniul tehnologiei, care ar putea include acorduri privind accesul la reţeaua radio în Europa şi Internet wireless.
"Căutăm parteneri pentru a coopera pe toate pieţele noastre", a anunţa un purtător de cuvânt al Deutsche Telekom citat de "Handelsblatt", adăugând că France Telecom nu este singurul partener potenţial.
Săptămâna trecută, Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a anunţat vânzarea diviziei sale T-Mobile din SUA companiei AT&T, o tranzacţie evaluată la aproximativ 39 miliarde de dolari în acţiuni şi numerar.
Deutsche Telekom va folosi o parte din bani pentru a-şi reduce datoria cu aproximativ 13 miliarde de euro (18,4 miliarde de dolari) şi pentru a se extinde în Europa. De asemenea aproximativ 5 miliarde de euro vor fi utilizaţi pentru răscumpărarea acţiunilor proprii.
Directorul financiar Tim Hoettges a declarat că Deutsche Telekom nu are planuri ambiţioase de achiziţii în Africa, Asia sau India, ceea ce înseamnă că pentru moment compania se va axa pe întărirea prezenţei sale în Europa Occidentală şi Centrală.
Pentru 2010, Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a raportat un profit net de 1,7 miliarde de euro, faţă de 353 milioane de euro în 2009. Veniturile au scăzut cu 3,4%, la 62,42 miliarde euro.
În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru a prelua un pachet de 30% din acţiunile OTE. Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01% din Romtelecom.