Potrivit lui Alfred Simonis, una din măsuri ar fi scoaterea cazinourilor în afara localităților.
„Dacă o sală de jocuri de noroc se află la 300 de metri de o școală sau la 50 de metri, nu e nicio diferență. Asta am încercat să le explic deputaților USR!
Dependența cu care se confruntă tinerii a devenit deja o boală și pentru eradicarea ei trebuie luate măsuri dure, iar legea pe care am inițiat-o prevede scoaterea cazinourilor în afara localităților”, a declarat acesta în plenul Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterilor pentru un proiect de lege care propune amplasarea cazinourilor la o distanță de cel puțin 300 de metri de școli.
Alfred Simonis i-a cerut Alinei Gorghiu adoptarea proiectului depus de PSD
De asemenea, deputatul PSD i-a cerut președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, introducerea pe ordinea de zi și adoptarea proiectului depus de PSD la Senat, acolo unde se află în calitate de prim for sesizat.
Potrivit proiectului, „spațiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului Bucureșți, astfel cum este prevăzută la art. 95 din Ordonanță de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”.
Totodată, „spațiul propus nu este situat la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora;se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.)”.
Prevederile proiectului respins de deputați
„Spațiul propus nu este situat în incinta sau pe o rază de 300 de metri pietonali a unităților și instituțiilor de invățământ, inclusiv campusurile aferente acestora, unor locuri de joacă pentru copii definite că orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii, unor instituții de credit sau unor instituții financiare nebancare, unor așezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora”, prevede proiectul de lege respins de deputați, scrie Adevărul.
„Se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări.în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.); în mod excepțional se admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de spectacole, săli de sport, case de cultură și altele de acest fel, cu condiția să fie asigurate cumulativ următoarele condiții: acces separat pentru jucători, să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activități și să poată fi restricționat total accesul minorilor”, mai arată proiectul legislativ.