Edilul a avertizat însă că este interzisă parcarea sau staţionarea pe aceste locuri. Cei care încalcă această regulă riscă amenzi între 500 și 1.000 de lei.
„Venim în sprijinul utilizatorilor de maşini electrice şi al investitorilor şi amplasăm 40 de staţii de încărcare, pe baza regulamentului aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Acestea vor fi în zone precum Piaţa Amzei, Piaţa Victoriei, Piaţa Alba Iulia, Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului Bucureşti, Bd. Aviatorilor, Bd. Timişoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, strada Ziduri-Moşi, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani, Parc Herăstrău, Charles de Gaulle, Palatul de Justiţie, Şoseaua Nordului”, a scris acesta pe Facebook.
Se vor amplasa stații de încărcare pentru mașinile electrice în mai multe zone din București
Potrivit lui Nicușor Dan, acest regulament stabileşte că lucrările pentru amplasarea staţiilor pot fi executate fără autorizaţie de construire, doar în baza unui aviz, dacă nu afectează traficul.
„Regulamentul mai stabileşte şi locurile unde nu pot să fie staţii de încărcare, de exemplu spaţiile verzi sau locurile de joacă, şi amenzile”, a adăugat el.
Ocuparea ilegală a acelor locuri se va sancționa cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei
Primarul general al Capitalei a anunțat, de asemenea, că parcarea sau staţionarea pe aceste locuri va fi interzisă, iar amenzile pentru maşinile care ocupă ilegal aceste locuri vor fi între 500 şi 1.000 lei.
„Totodată, parcarea sau staţionarea pe aceste locuri va fi interzisă. Amenda pentru maşinile care ocupă ilegal aceste locuri va fi cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei (pentru persoane fizice). Staţiile de încărcare vor fi marcate cu un semn specific, care va fi desenat atât pe asfalt, cât şi pe un panou de informare.
Compania Energetica Servicii va asigura staţiile de alimentare şi dotările necesare specifice funcţionării acestora şi le va amplasa în spaţiile puse la dispoziţie de Administraţia Străzilor, pentru a fi utilizate de cetăţeni”, a mai spus Nicușor Dan.
20.000 de imobile din București vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic
Tot marți, Nicușor Dan a anunțat că 20.000 de imobile din cele șase sectoare ale Capitalei și din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic. Ulterior, se va stabili câte dintre aceste clădiri au nevoie de expertiză și de consolidare.
Nicușor Dan a precizat, totodată, că a discutat, marți, cu reprezentanții primăriilor de sector despre împărțirea sarcinilor în acest domeniu având în vedere obligațiile impuse de Legea 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.
Propunerea lor este ca Primăria Municipiului București (PMB) să consolideze clădirile care sunt în zonele protejate, zonele istorice ale Bucureştiului, iar primăriile de sector să reabiliteze imobilele care sunt în afara acestor zone.
Potrivit Agerpres, este vorba despre 20.252 de blocuri cu cel puţin trei etaje, construite înainte de anul 1978, iar, conform împărțirii, PMB ar evalua 4.149 de imobile colective, Primăriei Sectorului 1 ar evalua 1.186 de imobile, Primăriei Sectorului 2 ar evalua 3.938 de imobile, Primăriei Sectorului 3 ar evalua 2.040 de imobile, Primăriei Sectorului 4 ar evalua 2.464 de imobile, Primăriei Sectorului 5 ar evalua 5.552 de imobile, iar Primăriei Sectorului 6 ar evalua 919 de imobile.