Devine obligatoriu în România! Este informația momentului pentru angajați. Cine este vizat de noile schimbări

Între 21 și 22 Noiembrie, la Oradea, a avut loc întâlnirea trimestrială a Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, la care au participat reprezentanții patronatelor locale din Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Baia Mare, Bacău, Craiova, Pitești, Satu Mare, Oradea, Cluj și București.

Intră în responsabilitatea angajaților să declare veniturile provenite din bacșișuri pe persoană fizică

La întâlnire s-au discutat numeroase teme de interes pentru industria ospitălității și s-au luat poziții și direcții de acțiune cu privire la subiecte de interes pentru industrie. FPIOR a purtat discuții extinse și despre taxarea veniturilor angajaților din industria ospitalității, provenite din bacșișuri.

„FPIOR își dorește să vină în sprijinul angajaților și susține posibilitatea încasării de bacșișuri pe card sau prin oricare alte forme de plată. În egală măsură, considerăm că banii primiți de către angajații din industrie direct de la clienți sunt venituri personale și trebuie  să intre, la fel ca orice venit din altă sursă, în responsabilitatea angajaților să declare aceste venituri pe persoană fizică, urmând ca plata oricărui impozit, dacă este cazul, să intre tot în obligația acestora.

Taxarea acestor venituri suplimentare ale angajaților noștri  nu trebuie însă, să devină o povară fiscala și o sarcină de control pentru angajatori. Așadar susținem legea impozitării bacșișului, dar prin impozitarea lui direct către beneficiarul venitului. Există pârghii legale simple pentru declararea și înregistrarea acestor venituri. Nu vrem transformarea unui venit suplimentar pentru angajații din industrie într-o obligație în plus pentru angajatori.”, a punctat Valentin Șoneriu, Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității reprezintă interesele unui număr de operatori din industria ospitalității din toată țara. FPIOR este dedicată creării unei comunități de profesioniști care să găseașcă și să implementeze cele mai bune soluții pentru industria ospitalității, nu doar apărându-i interesele în discuțiile cu autoritățile, dar și creând noi oportunități și platforme pentru ca jucătorii din industrie să fie mai eficienți și să ofere produse și servicii de cea mai înaltă calitate utilizatorului final.

Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității sunt patronatele locale HORETIM Timișoara, Organizația Patronală Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronală Horeca Argeș, Asociația Ospitalității Bihor, Hore Ca’N Maramu (Maramureș), Asociația HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni, Asociația Patronală Costinești, Asociația Patronală Eforia Turistică, Asociația Patronală a Turismului din Delta Dunării, Asociația Patronală a Operatorilor de Plaje Mamaia Nord-Năvodari, Organizația Patronală HORECA Sfântul Gheorghe, Organizația Patronală HORECA Miercurea Ciuc și Organizația Patronală HORECA Odorheiul Secuiesc.