Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise în apropierea școlilor, se arată într-o inițiativă a USR. Aceasta mai arată că sălile de jocuri de noroc au apărut brusc în jurul unităților de învățământ și că există cazuri când elevii ies în pauze să joace la păcănele.
Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise la mai puțin de 300 de metri de școlile din România
Sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise în apropierea școlilor, se arată într-o inițiativă din partea USR, care mai precizează că acestea nu vor putea fi amplasate la 300 de metri de unitățile de învățământ. De asemenea, sălile de jocuri nu ar trebui amplasate nici la 300 de metri de locurile de joacă pentru copii, centre culturale, spitale sau biserici.
Cei doi parlamentari care au venit cu propunerea spun că aceasta este necesară deoarece numărul celor care frecventează astfel de locuri a crescut, mai ales în rândul minorilor.
„E clar că în România ne confruntăm cu un fenomen deosebit de nociv, al patimei jocurilor de noroc. Nu mai departe de săptămâna trecută, vedeam cu toții cazul unei primărițe care a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire. Noi trebuie să avem grijă ca generațiile următoare să aibă informațiile să ia niște decizii mai bune, nu să vadă, zi de zi, în jurul școlilor păcănele. Proiectul depus astăzi este un prim-proiect dintr-un pachet mai amplu pe care îl pregătim în scopul protejării populației de această patimă”, declară Diana Stoica, deputat USR și membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților.
Se dorește reglementarea domeniului jocurilor de noroc
Deputatul USR Filip Havârneanu mai spune că acest proiect are ca scop reglementarea domeniului jocurilor de noroc. Acesta mai spune că sălile de jocuri de noroc au apărut brusc în jurul unităților de învățământ.
Acesta a mai spus că există situații în care elevii ies în pauze și merg la sălile de noroc pentru a juca și nimeni nu face nimic pentru a opri acest lucru.
„Proiectul pe care l-am depus își propune să reglementeze domeniul jocurilor de noroc, în sensul de a îndepărta așa-numitele păcănele din proximitatea școlilor. Au apărut ca ciupercile după ploaie în jurul unităților de învățământ și sunt un exemplu negativ pentru toți elevii. Cunoaștem situații în care elevii ies și în pauze ca să joace în aceste săli de jocuri de noroc și nimeni nu acționează”, afirmă Filip Havârneanu, deputat USR și membru în Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților.