Imprumutul acordat primariei de catre banca austriaca Dexia Kommunalkredit Bank, in valoare de 242,6 de lei (peste 75 de milioane de euro), a fost acordat pe 20 de ani, cu o perioada de gratie de 5 ani.Acest contract de imprumut este a doua mare finantare acordata municipiulului Bucuresti, alaturi de suma de 100 milioane de euro investite in emisiunea de obligatiuni.  

Dexia a fost aleasa in cadrul unei licitatii publice la care a mai participat in calitate de ofertant si BCR. 

“Aceasta este a doua mare finantare pe care o acordam in municipiul Bucuresti, alaturi de suma de 100 milioane de euro investite in emisiunea de obligatiuni si unde Dexia a avut si calitatea de co-aranjor. Apreciem proiectele de la nivelul administratiei locale a Sectorului 2 si finantarea acordata astazi dovedeste increderea bancii noastre in potentialul de dezvoltare al acestei zone a Capitalei”, a declarat reprezentantul bancii austriece, Archibald Kremser, director regional Romania in cadrul Departamentului Holdings Management.  

Potrivit contractului, creditul va fi folosit de catre Primaria Sectorului 2  pentru proiectele de infrastructura rutiera, extinderea retelei de apa si canalizare de la nivelul Sectorului 2 si refinantarea datoriei publice locale directe. Ulterior realizarii acestor obiective, administratia locala va avea in vedere si alte proiecte de investitii, in functie de prioritati. 

Dexia Kom inregistreaza anul acesta pe piata din Romania o crestere semnificativa a cotei de piata pe segmentul finantarilor de mare valoare acordate autoritatilor locale mari.  Rezultatele excelente obtinute in ultima perioada se datoreaza si faptului ca suntem partenerii administratiilor locale in proiectele pentru care atrag finantari”, a spus Roxana Lazar, director general, Dexia Kommunalkredit Romania. 

Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom) cu sediul la Viena, este parte a grupului Dexia si este specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est. In urmatorii cinci ani, Dexia Kommunalkredit Bank intentioneaza sa fie printre primii jucatori de pe piata finantarilor publice in Europa Centrala si de Est. In Romania, pentru a contribui la dezvoltarea segmentului de finantari publice, Dexia Kom a deschis un birou de business in Bucuresti care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public. 

Sursa: Capital