Sunt probleme cu banii la Ministerul de Interne, aşa că angajaţii au fost instruiţi să facă economii. De exemplu, la intrarea în sediu trebuie să se şteargă foarte bine pe picioare. În acest fel, se consumă mai puţină soluţie de curăţat podelele şi mai puţină apă. Un semn al problemelor financiare cu care se confruntă MAI au primit şi cetăţenii. Sistemul informatic ce eliberează caziere s-a stricat, scrie digi24.ro.
În faţa bugetului şubred, ministerul de Interne îndeamnă poliţiştii să facă economii… la ce pot. O directivă îi sfătuieşte să aibă grijă cât de mult deschid ferestrele, ca să nu se spargă geamurile. Alte recomandări le indică să mânuiască mai cu milă aparatele de încălzire şi robinetul de la toaletă.
Cosmin Andreica, președinte sindicat Europol: Utilizarea apei menajere cu conștiinciozitate ar însemna ca polițiștii să folosească de 5 sau 6 ori toaleta și abia apoi să folosească apa menajeră. Legat de curațenie sunt unitați unde nu există personal de curățenie, iar asigurarea curățeniei este făcută tot de polițiști deși nu intră în atribuțiile lor.
Ministerul Jutiției a rămas fără bani
Criză mare și în curtea lui Tudorel Toader. Ministerul Justiţiei a rămas fără bani, conform unor informații publicate de Economica.net.
Aproximativ 900 de avocaţi din Baroul Bucureşti care oferă asistenţă judiciară în materie penală din oficiu au rămas neplătiţi pe luna august. Ministerul Justiţiei a întârziat plata către Uniunea Naţională a Barourilor din România.
Ministerul Justiţiei întârzie cu plata onorariilor către avocaţii din oficiu, surse apropiate situaţiei afirmând că instituţia nu mai are bani pentru aceste plăţi. Cei aproximativ 900 de avocaţi înscrişi în Registrul de asistenţă judiciară al Baroului Bucureşti ar fi trebuit să încaseze onorariile aferente lunii august până la finalul lunii octombrie, ceea ce nu s-a întâmplat. „În mod obişnuit primim banii cu o lună-două întârziere de la întocmirea borderourilor de plată. Ar fi trebuit să îi primim. (…) În mod normal se plătea (către avocaţi n. red.) la începutul lunii pentru luna anterioară sau pentru două luni în urmă. (…) Noi am făcut deja o adresă către Tribunalul Bucureşti pentru a avea o încasare grabnică şi aşteptăm răspunsul lor. Aceasta, în condiţiile în care aceşti bani vin de la Ministerul Justiţiei şi trec prin Baroul Bucureşti”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ion Dragne, Decanul Baroului Bucureşti şi membru al Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR).