Criză financiară în Germania! Urmează trei până la cinci ani foarte grei

Așadar, fostul ministru de Finanțe Peer Steinbrück a avertizat că Germania se va confrunta cu o criză financiară. Acesta susține că vor urma „trei până la cinci ani foarte grei”, care vor pune sub semnul întrebării „paradigma prosperității” țării.

De asemenea, acesta a spus că Germania nu va avea nicio creștere economică, iar acest lucru ar putea afecta modelul de distribuție a bunăstării sociale al țării. Succesorul său, Christian Lindner (FDP), a făcut deja o declarație similară marți.

Declarația lui a fost făcută în timpul unei apariții la emisiunea de discuții Maischberger, conform rmx.com

Steinbrück spune că șomajul probabil va crește

Totodată, șomajul probabil va crește, a avertizat Steinbrück, care a subliniat că gravitatea situației nu a ajuns încă la populația germană.

„Cred că populația civilă nu a înțeles încă, din cauza unei anumite inerții, ce înseamnă acest punct de cotitură”, a mai spus Peer Steinbrück.

Mai mult, Steinbrück a dat vina pe politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) pentru situația actuală, susținând că această creștere a inflației este previzibilă și „un risc planează peste noi timp de un an sau doi”.

În opinia sa, devalorizarea monedei nu se datorează numai războiului rusesc din Ucraina, ci mai degrabă riscul a fost creat în prealabil, „printre altele datorită politicii ultra-expansive a BCE”.

BCE a subestimat inflația și a încercat să o camufleze, susține Steinbrück, acuzând banca că „pompează mulți bani în piețe”.

Inflația era deja în creștere constantă înainte de pandemie, multe bănci centrale având un nivel istoric de tipărire a banilor pe care mulți economiști îl consideră principala cauză a exploziei inflației observate pe tot globul.

Steinbrück nu crede că succesorul său în calitate de ministru de Finanțe, Christian Lindner, va putea să respecte în viitor frâna datoriei,

„Nu știu cum vrea să facă asta. Mai presus de toate, cum vrea să o facă fără majorări de taxe” a spus Steinbrück, sugerând o creștere a impozitului pe moștenire ca posibilitate.

Mai mult, fostul premier al Renania de Nord-Westfalia a criticat posibilul statut al Ucrainei drept candidat la aderarea la UE, care s-a concretizat doar din cauza războiului, potrivit sursei menționate.

„Există criterii de admitere și, din păcate, Ucraina este destul de departe de a le fi atins”, a spus acesta, adăugând că Ucraina este o țară „plină de oligarhi, care este foarte coruptă și care are o justiție foarte politizată”.