Dragoş Dinulescu, cel care a candidat împotriva lui Dan Barna la Congresul USR din iulie, spune că a făcut acest lucru „pentru că nu l-am văzut pe Dan acel lider prezidenţiabil“.
Cine este Dragoș Dinulescu
Dinulescu este din Câmpina și are de câțiva ani buni, în orașul său, un cabinet stomatologic și pentru că nu mai suporta direcţia în care o luase ţara, a intrat în USR, filiala locală, relatează Adevărul. Acesta este contrariat acum de atmosfera toxică din partid și a vorbit și despre excluderile recente.
„Noi, în USR, avem un cod de valori şi de conduită de care încercăm să ne ţinem. Despre membrii excluşi e dificil să mă pronunţ. Fiecare caz e particular şi înclin să cred că excluderile nu sunt abuzive, deşi se găsesc unii să ţipe de indignare. Personal, consider că unele excluderi trebuiau făcute mult mai demult, raportându-ne la acel cod de valori şi de conduită la care m-am referit adineauri, iar faptul că nu s-au făcut până acum, asta chiar e o chestie care ni se poate reproşa. Eu sunt intolerant la abaterile de la Statut şi de la Regulamente. Pentru că dacă facem derogări de la reguli şi judecăm cu dubla măsură, atunci devenim un partid derizoriu”, a spus Dinulescu pentru Adevărul.
Se cere demisia lui Dan Barna
Câmpineanul a vorbit și despre vocile care cer demisia liderului USR după scorul de la alegerile prezidențiale. Dinulescu consideră că Barna ar fi trebuit să facă acest lucru imediat după prezidențiale. Acesta este și motivul pentru care, la Congresul USR din iulie, a candidat împotriva sa.
„Eu am candidat împotriva lui Dan Barna tocmai pentru că nu l-am văzut nicio clipă pe Dan fiind acel lider prezidenţiabil. Şi nu este nici lider. E un tip fain, rasat, cult, bine pregătit profesional, dar nu e un lider. Pentru un preşedinte de partid trebuie un om puternic, capabil să ţină în mână partidul, să fie capabil să reacţioneze prompt la toţi stimulii şi să aibă tăria să ia măsuri uneori drastice. Niciodată nu poţi mulţumi pe toată lumea. Când ştii asta şi ţi-o asumi, da, eşti un lider.”