Majoritatea angajaților din Europa nu sunt obișnuiți cu căldura extremă. Săptămâna trecută s-au confruntat cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar canicula a afectat și productivitatea, scrie Deutsche Welle. 

Pentru milioane de angajați din întreaga lume, canicula e însă o problemă cu care se confruntă aproape tot timpul, mai ales în unele dintre cele mai sărace țări și regiuni.

În plus, există diferențe majore între cineva care lucrează într-un birou și se plânge pentru o zi sau două de temperaturi mai ridicate și muncitorii din fabrici fără aer condiționat sau țărani care muncesc pe câmp la 40 de grade.

Pornind de la prognozele bazate pe o creștere a temperaturilor medii de 1,5 grade Celsius până în anul 2100, raportul arată că, în cazul în care s-ar ajunge în această situaţie deja în 2030, 2,2 % din totalul orelor de muncă la nivel internațional s-ar pierde din cauza caniculei și a stresului cauzat de temperaturile ridicate.

Sectorul cel mai puternic afectat va fi agricultura. La nivel mondial, aproape un miliard de oameni muncesc în agricultură, iar 60 la sută din joburile care se vor pierde până în 2030, potrivit studiului, ţin de acest domeniu de activitate. Temperaturile tot mai ridicate vor lovi și sectorul construcțiilor, unde se estimează că se vor pierde milioane de joburi.