Dezastrul produs de inundații în Germania, în 20 de imagini. Țara arată ca după bombardament.

Furia naturii nu a putut fi stăpânită de infrastructura celei mai puternice țări din Europa, la nivel economic.

Dezastrul produs de inundații în Germania, în 20 de imagini. Țara arată ca după război

Drumurile s-au surpat, podurile s-au rupt. Au avut loc alunecări uriașe de teren, casele s-au prăbușit precum castelele de nisip.

Inundațiile catastrofale, considerate cel mai mare dezsatru natural din ultima sută de ani, au produs uriașe pagube economice, se arată în theguardian.com.

Dincolo de ele, rămân viețile omenești distruse. Până sâmbătă, Germania a anunțat cel puțin 150 de decese, dar se așteaptă ca tragicul bilanț să crească, având în vedere numărul mare de persoane date dispărute.

Peste 1.000 de germani nu sunt de găsit în acest moment. Deși există speranțe că întreuperea comunicațiilor mobile, din cauza furtunii, este cauza pentru care nu pot fi contactați, autotitățile nu exclud să mai găsească victime prinse de ape în propriile case sau în mașinile luate pe sus de vâltoare.

20 iulie, zi de doliu național în Belgia

Landurile Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia, aflate în vestul țării, la granița cu Olanda și Belgia, rămân cele mai afectate de dezastru.

Cel puțin 156 de oameni și-au pierdut viața aici, printre care și patru pompieri, care au murit în timpul intervențiilor de salvare.

Apele au început să se retragă, iar oamenii încep să evalueze pierderile. Momentan, par greu de estimat. Rețelele de telefonie încă sunt picate, în mai multe orașe.

Și armata a fost mobilizată. Militarii sprijiniți de blindate au ajutat la evacuarea a zeci de mașini de pe o autostrada.

Și în Belgia armata a fost trimisă în patru dintre cele 10 regiuni ale țării pentru a ajuta.

Aici, în jur de 30 de oameni au murit în ceea ce premierul țării, Alexander de Croo, a catalogat ”cele mai catastrofale inundații pe care le-a avut vreodată țara noastră”.

El a decretat ziua de 20 iulie zi de doliu național.

Sursa foto: The Guardian.