Dezastru total în Ungaria. COVID face victime pe bandă rulantă. Situația este critică pentru graniță

Este situație critică în Ungaria. În ultimele 24 de ore, aici s-a înregistrat un nou record de la declanşarea pandemiei în această ţară în urmă cu aproape un an.

Ungaria a înregistrat un număr total de 195 de decese de COVID-19. Acest lucru s-a întâmplat în ultimele 24 de ore. Este un nou record de la declanşarea pandemiei în această ţară în urmă cu aproape un an. Numărul celor internați la ATI și conectaţi la ventilatoare a ajuns miercuri 1.167, reprezentând de asemenea un record, relatează EFE.

Potrivit datelor publicate miercuri de autorităţile sanitare, numărul total al deceselor provocate de noul coronavirus în această ţară a ajuns la 17.421. Este vorba de o creştere exponenţială a cazurilor de COVID-19.

Ungaria numără o populație de 9,7 milioane de locuitori.

Câte decese sunt în Ungaria din cauza COVID

Ultimele date au fost publicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Potrivit acestei surse, incidenţa deceselor la 100.000 de persoane a ajuns la 168 în ultimele două săptămâni. Cea a contagierilor se află la 645.

În acest moment, Ungaria este pe locul trei ca număr de decese asociate COVID-19 din Uniunea Europeană. În față se află Cehia şi Slovacia. Ungaria este pe locul patru ca număr al noilor contagieri.

Săptămâna trecută, autorităţile sanitare au avertizat că ţara se află într-una dintre cele mai dificile faze ale pandemiei. În acest moment se apreciază a fi al treilea val al pandemiei.

În Ungaria este în vigoare o interdicţie de circulaţie nocturnă, alături de închiderea şcolilor, a magazinelor neesenţiale, localurilor de agrement şi restaurantelor.

Cu ce vaccinuri se imunizează

Pe de altă parte, 1.397.342 de cetăţeni – 14,4 % din populaţie – au primit prima doză cu unul dintre cele cinci vaccinuri autorizate în ţară.

Trebuie subliniat că Ungaria a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a achiziţionat şi a început să administreze vaccinul Sinopharm din China. Țara de peste graniță a optat și pentru vaccinul rusesc Sputnik V. Niciunul dintre cele două vaccinuri nu au obţinut autorizaţia responsabililor UE.