Dezastru total pentru PNL. Situația e critică pe scena politică. În cazul în care acum ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ia un scor de neimaginat în urmă cu câteva luni. Un document de ultim moment indică în pe ce poziție se află liberalii și ce și-ar dori românii să se petreacă pe scena politică.
Dezastru total pentru PNL. Situația e critică pe scena politică. Dacă duminica viitoare ar avea alegeri parlamentare, de departe cei mai mari căștigători ar fi social-democrații. Asta pentru că, potrivit ultimului sondaj al opiniei Avangarde, PSD ar obţine 40% din voturi. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PNL ar strânge doar 17% iar AUR ar vebi puternic din spate cu un pricent de 14%. USR se află sub George Simion și ar aduna doar 13% din voturi.
Situația este de-a dreptul dezastruoasă dacă se ia în calcul că în urmă cu o lună lucrurile stăteau cu totul altfel. Astfel, în doar 30 de zile PSD a câștigat trei procente (de la 37% luna trecută la 40% acum). PNL stă și mai prost. Dacă în urmă cu o lună, românii care s-ar fi dus la vot ar fi optat pentru liberali în proporție de 20%, acum doar 17% mai merg pe mâna PNL. AUR are acum 14%, USR – 13%, UDMR – 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament.
Catastrofă pentru PNL și la capitolul încredere în politicieni
Nici la capitolul politicieni lucrurile nu stau foarte bine pentru partidul lui Florin Cîțu. Pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. El este urmat de un alt pesedist, respectiv Marcel Ciolacu cu 25%. Dintre liberali, Emil Boc stă cel mai bine, cu 24%. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14 % cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună.
Florin Cîțu se află pe ultimul loc, având în vedere că doar 7% dintre români mai au o părere bună despre acesta, în timp ce 74% au o părere proastă. Fostul șef al Executivului este într-o cădere constantă în sondeje începând din luna mai a acestui an.
Sondajul a fost realizat în perioada 17 – 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de
încredere de 95%.