Introducerea impozitului minim, pe fondul crizei economice, a dus la creşterea alarmantă a suspendărilor de activitate, precum şi la dizolvări şi radieri voluntare fără precedent.

Numărul suspendărilor de activitate a agenţilor economici a crescut cu 1.167,51% în perioada ianuarie-iulie 2009, ajungând la 95.279 de cazuri, faţă de numai 7.517 situaţii înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Boc: impozitul a eliminat firmele cu activităţi ilegale

Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat ieri că impozitul minim şi-a atins scopul şi a eliminat firmele cu activităţi ilegale şi pentru care nu erau achitate taxe.

Este greu totuţi de crezut că din zecile de mii de firme care şi-au suspendat activitatea, toate sau o mare parte din ele aveau „activităţi ilegale”.

Ce am câştigat şi ce am pierdut

În ceea ce priveşte încasările de la buget,  s-au strâns 69 mil. de euro după două luni de la aplicarea impozitului minim, de la 65% din firme, conform reprezentanţilor ANAF.

Suma care s-a pierdut este de 150-200 de milioane de euro. Adică mai mult am pierdut decât am câştigat, spunea Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România

DEZBATERE: Credeţi că, într-adevăr, impozitul şi-a atins scopul?

DETALII:
Citeşte şi Boc: Impozitul minim şi-a atins scopul
Citeşte şi Impozitul minim: pierderi de 200 milioane euro vs încasări de 69 milioane
Citeşte şi Efectul impozitului minim: suspendările de activitate au crescut cu peste 1.100%!