Remus Rădoi este un prosper om de afaceri din zona Caracalului, care pare a fi mai bine informat decât Poliția și DIICOT împreună. Astfel s-a ajuns ca adjunctul Inspectoarului Județean de Poliție, Nicoale Alexe să-i ceară ajutorul pentru identificarea locației, unde ar fi putut fi sechestrată Alexandra.
Puțini știu este că Remus Rădoi a avut și o emisiune la o televiziune națională. La un moment dat, printre invitați a fost și Tonel Pop, actualul avocat al părinților Luizei Melencu, fata dispărută de patru luni de zile de acasă și despre care se crede că Gheorghe Dincă ar fi ucis-o.
Contactat de Capital, Remus Rădoi a explicat că el nu-l cunoaște pe Tonel Pop și că atunci probabil a fost singura dată când l-a întâlnit, în acea emisiune. Acesta a subliniat și faptul că el niciodată nu a fost implicat în vreun dosar cu trafic de persoane sau proxenetism, singurul incident pentru care a fost sancționat fiind în urmă cu zece ani când a avut o altercație cu mai mulți bărbați care i-au încălcat proprietatea.
Cert este că Gheorghe Dincă este un psihopat, care a ucis-o cu sânge rece pe Alexandra Măceșanu și care probabil a mai ucis mult alte fete, fără că nimeni să-l fi deranjat vreodată. Acest lucru se poate să se fi întâmplat tocmai pentru că monstrul avea protecție, fiind un pion într-o rețea, mai exact cărăuș de fete pe la diverși oameni cu putere. Este posibil ca Remus Rădoi să cunoască mai multe informații despre acest subiect și să le fi furnizat deja anchetatorilor. Greu de crezut că este implicat în vreun caz care să implice trafic de persoane sau proxenetism, ținând cont de istoricul lui.
Despre Remus Rădoi se spune că ar fi un apropiat al fraților Ciocan, din PSD, cu legături și către fostul ministru al Justiției, Florin Iordache. Trebuie menționat și faptul că Paul Stănescu a fost președinte al Consiliului Județean Olt mult timp și a controlat întregul județ, deci este greu de crezut că nu știe nimic despre afacerile interlopilor din zonă.
Firmele lui au contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția națională de îmbunătățiri funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de sănătate publică Dolj și Spitalul de urgență Petroșani. Acesta susține că toate contractele sunt legale și au fost obținute prin licitație electronică, având prețul cel mai mici.