Vești extrem de importante pentru femeile care au trecut de 30 de ani. Medicii nutriționiști le recomandă acestora să facă cinci schimbări în dietă. Această măsură este necesară pentru a gestiona simptomele perimenopauzei.
Nu toată lumea știe, dar înainte de apariția menopauzei, organismul femeilor trece printr-o perioadă de tranziție, numită perimenopauză. Acest lucru apare la majoritatea femeilor în preajma vârstei de 40 de ani.
În această perioadă, nivelul de estrogen din organism scade, iar acest lucru poate duce la apariția a 150 de simptome diferite care durează între 1 și 10 ani. Astfel, anumite modificări în dietă, ca introducerea legumelor verzi și consumul de lactate, vă pot ajuta să ameliorați simptomele perimenopauzei.
Cinci schimbări care trebuie făcute înainte de 40 de ani
Potrivit medicilor nutriționiști, pentru a ameliora simptomele menopauzei, femeile aflate în perioada de perimenopauză trebuie să facă anumite schimbări în ceea ce privește alimentația. Medicii nutriționiști recomandă femeilor să consume semințe de in, nuci, somon, macrou și sardine, cunoscute pentru conținutul ridicat de Omega 3.
Potrivit cercetărilor nutriționiștilor, acizii grași omega 3 reduc bufeurile, îmbunătățesc sănătatea psihică și mențin nivelurile normale de colesterol din sânge. Consumul de legume cu frunze verzi este indicat în perioada de premenopauză, deoarece au un conținut ridicat de magneziu, un mineral cu multiple beneficii pentru organism. Magneziul îmbunătățește calitatea somnului, oferă energie și relaxează sistemul nervos și muscular.
Consumul de lactate, obligatoriu în dietă
Medicii nutriționiști le recomandă femeilor să introducă în dietă cât mai multe lactate. Lactatele sunt bogate în calciu, un mineral necesar în perimenopauză. Asta pentru că, în această perioadă, nivelul scăzut de estrogen scade și poate provoca o densitate osoasă mai mică. Calciul poate fi găsit și în tofu, tahini, mazăre verde și nuci și semințe.
De asemenea, vitamina D și K susțin sănătatea oaselor. O altă recomandare a medicilor este reducerea de cofeină, zahăr și alcool. Potrivit acestora, alcoolul poate provoca dilatarea vaselor de sânge și poate determina creșterea bufeurilor, scrie Daily Mail.