Potrivit Tinei Brown, autoarea cărții ”The Palace Papers”, acest lucru a influențat găsirea unei mirese potrivite pentru moștenitorul tronului și a jucat, în cele din urmă, un rol semnificativ în alegerea Dianei Spencer.

Într-un interviu pentru ”The Cut”, Brown a descris provocarea găsirii unei mirese potrivite în societatea modernă a Marii Britanii, care să îndeplinească acest criteriu, pe care l-a comparat cu căutarea „monstrului din Loch Ness”, scrie Inquistr.com.

„Găsirea unei femei virgine la vârsta de 20 de ani putea părea ceva ușor din punctul de vedere al Reginei Mame, dar într-o societate londoneză libertină în ceea ce privește sexul, mai ales în anii 70, era la fel de greu ca și găsirea monstrului din Loch Ness,” a scris Brown.

„Cerințe letale pentru fericirea Prințului Charles”

Brown a susținut că aceste cerințe stricte s-au dovedit „letale pentru fericirea viitoare a prințului”, deoarece Charles ar fi vrut să se căsătorească cu Camilla Parker Bowles, deja căsătorită, dar care a fost marea lui iubire.

„Camilla a înțeles că cerința dureros de arhaică a virginității pentru alegerea unei mirese regale era un obstacol uriaș în relația ei cu Charles”, a menționat Brown în cartea sa.

Problema virginității Dianei a trecut de zidurile palatului

Problema virginității Dianei s-a extins cu mult dincolo de zidurile palatului. Publicul și mass-media au fost surprinși de această chestiune, mai ales după incidentul „Love Train” din noiembrie 1980.

Atunci au apărut informații privind întâlnirea secretă a Dianei cu Charles, noaptea, în trenul regal din Wiltshire. Incidentul a alimentat speculațiile, Brown sugerând că Palatul Regal ar putea fi făcut eforturi mari pentru a păstra imaginea Dianei de fecioară.

Potrivit „Vanity Fair”, cu șase zile înainte ca povestea să apară în presă, unchiul Dianei, Lord Fermoy, a declarat:

„Puritatea pare să fie un criteriu forte atunci când vine vorba de alegerea unei soții pentru Prințul Charles. Diana, vă asigur, nu a avut niciodată un iubit.”

De ce Regina Elisabeta a favorizat-o pe Diana

Brown a susținut declarația acestuia, explicând că, probabil, regina Elisabeta a II-a a favorizat-o pe Diana datorită tinereții sale și a faptului că nu a avut alte relații. Avea doar 19 ani când Charles a cerut în căsătorie și nu fuseseră iubiți. Brown a explorat acest lucru în cartea ”The Diana Chronicles”, observând că Diana a sprijinit eforturile palatului de a păstra aparențele.

„Acum este tot mai clar că Diana, încercând să se protejeze, s-a înțeles cu mașinăria Palatului pentru a proteja criteriul anacronic al virginității până la altar”, a scris ea.

Deși nu există o lege în Regatul Unit care să oblige o mireasă să fie virgină, Legea Căsătoriilor Regale din 1772 cere descendenților lui George al II-lea să solicite permisiunea monarhului domnitor, înainte de a se căsători.

Acest lucru i s-a aplicat atât lui Charles, cât și prințului William. Cu toate acestea, percepția publicului la acea vreme era una clară privind virginitatea prințesei Diana, scrie autoarea.

Diana nu i-a adus fericirea

Diana și Charles s-au cunoscut prima dată în 1977, când el avea 28 de ani, iar ea doar 16. După 4 ani, în februarie 1981, cei doi și-au anunțat logodna. Întrebat, la o conferinţă de presă, dacă el şi Diana sunt îndrăgostiţi, Charles a răspuns: „Orice înseamnă „îndrăgostit””.

Căsătoria lor a avut loc pe 29 iulie 1981, în Catedrala St. Paul din Londra. Dar în timpul mariajului, Charles a fost adesea absent, iar Diana a devenit din ce în ce mai izolată, depresia şi bulimia – despre care a dezvăluit mai târziu că au afectat-o încă din copilărie – punând treptat stăpânire pe ea.

Căsătoria lor s-a destrămat rapid, cu acuzații reciproce de infidelitate şi un divorţ extrem de mediatizat. Viața i-a despărțit definitiv, odată cu moartea Dianei, în 1997.

Relaţia lui Charles cu Camilla a fost printre motivele pe care Diana le-a invocat pentru despărţire, mărturisind:

„Eram trei în această căsătorie, aşa că era cam aglomerat”.